Incendi a la farmacèutica Medichem de Celrà

Deu dotacions han treballat en l'extinció del foc provocat per una reacció química

L'incendi de la farmacèutica de Celrà.

L'incendi de la farmacèutica de Celrà. / CEDIDA al DdG

Redacció

Una reacció química en un magatzem de la farmacèutica Medichem de Celrà ha provocat un incendi al voltant de dos quarts de nou del vespre. S'han activat deu dotacions dels Bombers que en pocs minuts han pogut controlar i apagar el foc. No obstant això, al voltant de les 9 del vespre des de l'ajuntament, a instàncies dels Bombers, han demanat a la població de Celrà que no sortís de casa i tanqués les finestres dels seus domicilis. Mitja hora més tard, després de parlar amb el cap de seguretat de l'empresa, l'ajuntament ha confirmat "que no hi ha hagut núvol tòxic i que, per tant, no cal continuar amb la recomanació de confinament a la població".

El foc s'ha produït en un armari amb productes oxidants que ha provocat l'espectacularitat de les flames. Un cop extingit, alguns efectius dels Bombers van romandre a les instal·lacions.

Especialitzada en la producció de principis actius per a la indústria farmacèutica, Medichem té seus a Celrà, Malta, i aviat també a Astúries. Així mateix, compta amb laboratoris al Parc Científic de Barcelona. Bona part de la seva producció s'exporta a països de la Unió Europea, Estats Units i Japó.

Al llarg dels últims anys, a les instal·lacions de Celrà s'hi han fet diversos simulacres d'emergència en coordinació amb Protecció Civil, Bombers, SEM i Mossos d'Esquadra.