Trànsit demana «màxima precaució» en la mobilitat pel 15 d'agost i aplica mesures en vies gironines

Entre divendres a la tarda i dissabte al migdia sortiran 350.000 vehicles de l’àrea metropolitana de Barcelona

Enguany 16 persones han perdut la vida a les carreteres gironines

Es realitzaran 1.091 controls per garantir la seguretat a la carretera a tot Catalunya

Imatge d'arxiu de cues a Llagostera

Imatge d'arxiu de cues a Llagostera / DDG

DDG

El Servei Català de Trànsit (SCT) demana la màxima precaució en els desplaçaments amb motiu de festivitat del 15 d'agost. Per fer el trànsit més fluid s'aplicaran una sèrie de mesures especials en alguns punts de les carreteres gironines, sobretot les que són o van cap a la Costa Brava.

Entre divendres a la tarda i dissabte al migdia sortiran 350.000 vehicles de l’àrea metropolitana de Barcelona. el que fa al retorn, entre les 12 i les 24 h de dimarts, es mobilitzaran un total de 200.000 vehicles. Tot i que inicialment no es preveu un gruix de trànsit molt elevat, més propi dels caps de setmana de juliol, Trànsit demana extremar la prudència en tots els desplaçaments, siguin de llarg o de curt recorregut.

En aquest sentit, l’SCT recorda la importància d’utilitzar els sistemes de seguretat passiva; de no manipular el telèfon mòbil ni altres dispositius electrònics per evitar distraccions; de respectar els límits de velocitat, i de no combinar l’alcohol o altres drogues i la conducció. A més, insisteix en la necessitat de revisar el vehicle abans de sortir a la carretera, ja que amb un bon manteniment s’eviten incidències durant la circulació.

Alerta motoristes

Enguany, 96 persones han perdut la vida a les carreteres catalanes i d'aquestes, 16 han mort a les carreteres de Girona des d'inicis d'any. Els motoristes són un col·lectiu molt castigat i suposen 9 de les víctimes mortals. A tot Catalunya, 32 de les persones mortes eren motoristes.

Davant d’això, el Servei Català de Trànsit demana als motoristes més percepció del risc i consciència de la seva fragilitat, i a la resta d’usuaris respecte i actituds de protecció per reduir les víctimes d’aquest col·lectiu vulnerable, indica en un comunicat.

Des de la tarda del l'11 d’agost fins a la mitjanit del dimarts 15 d’agost del 2022 (5 dies), s’establiran 1.091 controls de Mossos d’Esquadra amb la participació de 1.281 efectius de trànsit a le carreteres catalanes.

Mesures especials en vies gironines

Quant a les mesures especials per minimitzar les afectacions viàries de sortida, n''hi ha que afecten les comarques gironines. Per exemple tant divendres 11 d'agost a la tarda com dissabte 12 al matí a la GI-662, al tram de Castell-Platja d’Aro, s’invertirà la prioritat de pas de la rotonda situada al punt quilomètric 3,8. D'altra banda, dissabte ,de 8 a 20 hores es restringirà l’estacionament als vorals de la GI-682 a Tossa de Mar.

D’altra banda, per afavorir la mobilitat de retorn, diumenge 13 i dimarts 15 d’agost s’aplicarà una ordenació especial de la mobilitat per afavorir la sortida des de Platja d’Aro cap a la C-31 i per garantir la fluïdesa del trànsit en el sentit de major intensitat de retorn a la rotonda del punt quilomètric 17,2 a la variant de Cassà de la Selva, a la C-65, i a les rotondes del pas inferior del punt quilomètric 19 i a la del 17. De 8 a 20 hores també es restringirà l’estacionament als vorals de la GI-682 a Tossa de Mar.

També diumenge i dimarts a la tarda s’invertirà la prioritat a les rotondes de Tordera i Palafolls, a l’N-II.

L'AP-7 i els camions

Pel que fa a l'AP-7 Així mateix convé destacar que diumenge 13 d’agost a la tarda s’instal·larà el carril addicional en sentit contrari a l’habitual a l’AP-7 entre Sant Celoni i Montornès del Vallès per facilitar els desplaçaments en sentit sud. Aquest s’obrirà segons les necessitats del trànsit i les condicions de seguretat. Els camions tindran prohibit fer avançaments i hauran de circular a màxim 80 km/h de 15 a 22 h al tram del carril addicional. A més, el mateix diumenge, de 15 a 22 h, es limitarà la velocitat a 100 km/h entre Gelida i Martorell en sentit Barcelona. Finalment, convé destacar que amb la mateixa finalitat que s’adopten les mesures especials de transit, el Servei Català de Trànsit ha establert alhora per aquest 2023 una sèrie de restriccions a la circulació de vehicles pesants.