Miquel Noguer és el nou president de la Diputació de Girona, en substitució de Pere Vila que va deixar el càrrec per ser el nou delegat del Govern a la demarcació. Noguer, que ha estat vicepresident de la corporació des del 2011, s'ha compromès a respectar la Constitució i l'Estatut d'Autonomia "sense renunciar al dret inalienable del poble català a decidir lliurement i democràticament el seu futur" mantenint així el compromís que l'ens ha mostrat durant aquesta legislatura amb l'independentisme.

"L'any que tenim per endavant i amb l'excepcionalitat política que viu el país obre un camí ple d'incògnites però la Diputació (...) ha de mantenir la seva personalitat al servei dels municipis, donant-los suport des del més petit al més gran", ha afirmat. Ha resultat elegit amb els 26 dels 27 vots, essent la CUP l'única força a l'oposició que ha proposat un candidat alternatiu.

L'acte ha comptat amb una àmplia representació del món local, social i empresarial i també de la política catalana, amb la presència del president del PDeCAT, David Bonvehí, i l'expresident de la Generalitat, Artur Mas.