La Fundació Príncep de Girona (FPdGi) es va adherir al programa Yuzz, una iniciativa de la Fundació Banesto que dona suport als joves emprenedors tecnològics en 22 ciutats, entre les quals Girona, i amb el suport de 60 partners locals. L'Ajuntament de la capital gironina, que és un d'aquests juntament amb l'Aenteg, va acollir ahir al Saló de Descans del Teatre Municipal la presentació del conveni en l'àmbit estatal, signat entre les dues entitats per potenciar el suport a les idees de negoci dels joves que Yuzz ha seleccionat prèviament.

En concret, el programa Yuzz es dirigeix als joves d'entre 18 i 30 anys i se'ls ofereix la possibilitat de presentar un projecte amb base tecnològica que es pugi desenvolupar. Llavors, Yuzz els dóna tot el suport i posa a la seva disposició un dels 22 centres d'alt rendiment que hi ha al llarg de la l'Estat espanyol.

Durant els set mesos de durada del programa, un grup d'experts acompanya els joves, se'ls dóna formació empresarial, assessoria i tutories personalitzades així com una plataforma de treball en línia i el suport administratiu i jurídic necessari en cas que la seva idea pugui materialitzar-se.

La FPdGi, que també centra la seva activitat en l'emprenedoria dels joves, ha signat un conveni pel qual posa a la disposició dels millors joves Yuzz, dels 22 centres d'alt rendiment, més de mig centenar de places perquè puguin participar en el Fòrum Impulsa, una iniciativa que aglutina en un sol espai una selecció d'experiències emprenedores com a base per generar oportunitats per als joves.

Precisament, el passat mes de febrer, el jove gironí Marc Capilla va guanyar el millor projecte estatal amb "EcoFriend" -un mecanisme perquè els usuaris cuidin les plantes d'una forma intel·ligent i sostenible- el projecte del qual ja ha materialitzat i espera, en breu, poder comercialitzar.

De fet, com Capilla, els millors de cada un dels 22 centres tenen com a premi una setmana presencial a Sillicon Valley, el referent de la innovació en l'àmbit mundial.

Durant la presentació, la directora de la FPdGi, Mónica Margarit, va precisar que "els joves Yuzz seran a partir d'ara joves Impulsa" en un projecte que fa que el talent emergeixi". El director general de la Fundació Banesto, Francsc Fajula, va afirmar que l'objectiu és "canviar la cultura dels joves i complementar la formació de cicle superior" per "donar valor a la cultura de l'esforç i lluita".

A l'acte hi va assitir l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, així com l'empresari Carlos Barrabés, qui va moderar una trobada-debat entre dos joves que integren Yuzz a Girona i Barcelona, David Sabaté i Rafael Liñán, respectivament.

Barrabés, participant en l'últim Impulsa, va aconsellar-los sobre com lluitar per un projecte, tirar-lo endavant i com assumir els possibles fracassos, alhora que va animar als joves dient: "Ser emprendor és una sortida laboral".