El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha considerat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, únicament té dues opcions després de la sortida de Junts del Govern. "Ara, o qüestió de confiança o eleccions, és que no hi ha més. Tu has de ser president amb el suport de la cambra en base als compromisos que has adquirit", ha assenyalat Turull en una entrevista a 'Rac 1'. "De 74 vots que et van fer president, 41, no 6 o 7, et diuen que ja no tens la seva confiança perquè no has complert els acords que havies signat", ha recordat el secretari general de Junts, que sí ha descartat una moció de censura contra Aragonès. "No l'hem discutit ni l'hem parlat. Però ara mateix no és una opció i no és el moment", ha reflexionat Turull.

En paral·lel, el secretari general de Junts també ha volgut replicar la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que havia acusat JxCat d'haver optat per trencar el Govern abans que el partit. "Això és radicalment fals, la decisió d'ahir no va per aquest camí. El que ha fet Junts és no optar pel confort", ha remarcat Turull. "La decisió d'ahir ens fa més forts, amb la màxima unitat i estant més que mai a peu de carrer, al costat de la gent", ha volgut deixar clar el secretari general de Junts, que igualment ha negat que la ruptura del Govern ERC-Junts sigui el final del procés. "El procés cap a la independència no ha acabat perquè el gran motor sempre ha estat la gent i, la gent, hi és. Que no ens cantin les absoltes", ha conclòs Turull.

Turull: "Que ningú es faci il·lusions, no hi haurà trencadissa a Junts"

Minuts més tard, el secretari general de Junts ha parlat a 'Catalunya Ràdio' i ha negat una escissió al partit després del resultat de la consulta. "Que ningú es faci il·lusions. Hi ha moltes ganes que hi hagi una trencadissa i justament per això no hi serà", ha etzibat Turull. "Hi ha sensibilitats diferents, és cert. Però per això ens diem Junts, no iguals", ha apuntat el secretari general de la formació, que tampoc ha assegurat el vot favorable als pressupostos de la Generalitat, que fins ara elaborava Jaume Giró. "Primer haurem de veure quins comptes arriben al Parlament. Hi pot haver retocs, per això ho discutirem i ho valorarem", ha finalitzat Turull.