Polèmica

Carme Forcadell truca a un hotel de Figueres i és víctima de catalanofòbia: "En castellano, porfavor"

L’expresidenta del Parlament volia fer una reserva, cosa que finalment no ha fet perquè la persona que la va atendre li va respondre unes paraules que la van fer quedar "de pedra"

Carme Forcadell en una imatge d'arxiu

Carme Forcadell en una imatge d'arxiu / Andreu Dalmau (EFE)

El debat sobre l'ús de la llengua catalana continua portant cua; és una polèmica candent. I fets com el que ara ha denunciat l'expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell, encara posen més llenya a foc.

Aquest dimarts, Forcadell ha "denunciat" a través d'X (antic Twitter) un cas de discriminació del català, de catalanofòbia. En aquest cas hauria succeït quan l'expolítica catalana va trucar a un hotel de Figueres (no especifica quin) per fer una reserva. La resposta de la persona que la va atendre, però, la va fer quedar "de pedra".

I és que segons explica Forcadell en el seu tuit, després de saludar amb un "bona tarda", el personal de l'hotel li va respondre amb un sec: "En castellano, por favor".

Forcadell ha conclòs el tuit afirmant que no ha fet cap reserva després d'aquesta resposta. "És desesperant. Evidentment, no he reservat habitació", ha dit taxativament.

A favor i en contra

Aquest episodi ha obert un debat a les xarxes socials, on alguns usuaris han expressat el seu suport a Forcadell i han criticat l'hotel per la seva manca de sensibilitat lingüística. "De veritat??? Podria dir-me, si us plau, el nom de l'hotel? Soc de Figueres i no tinc paraules, espero que hagi reservat a un hotel on la nostra llengua no sigui malmesa. En nom de molts figuerencs: perdó", ha escrit la usuària @martamunjo.

Tanmateix, altres usuaris han carregat contra Forcadell. "Fa gràcia els polítics que us feu els sorpresos per les conseqüències dels vostres governs, i fins i tot feu veure que és culpa de l'oposició i així en bucle, diria que us feu un tip de riure a porta tancada èpica", ha dit l'usuari @jaumeserracanta. "Ara te n'assabentes? Ja fa temps que tenim el català perdut. I de qui és culpa? Ni a les aules hi ha català, cosa que vol dir que qui governa no fa la feina. Fàstic", ha afegit la usuària @Anna_Casas.