L'artista Luz Casal visita Figueres

Ha visitat la casa Natal de Salvador Dalí i el Museu Dalí

Luz Casals, amb les regidores Pilar Sánchez i Mariona Seguranyes.

Luz Casals, amb les regidores Pilar Sánchez i Mariona Seguranyes. / Ajuntament de Figueres

La reconeguda artista Luz Casal ha fet parada a Figueres aquest dimecres, 21 de febrer. Concretament, ha visitat la casa Natal de Salvador Dalí i el Museu Dalí. Ho ha fet acompanyada de les regidores Pilar Sánchez i Mariona Seguranyes. "Ha sortit meravellada, és una gran seguidora del geni i apassionada de tot el que l’envolta", ha dit Sánchez en una publicació a Instagram.

Luz Casals va aprofitar la visita per fotografiar-se al costat del quadre Crist de Sant Joan de la Creu (1951), que es troba exposat al Museu Dalí temporalment. Es podrà veure fins al 30 d’abril del 2024.

Luz Casal amb 'El Crist o Crist de Sant Joan de la Creu'.

Luz Casal amb 'El Crist o Crist de Sant Joan de la Creu'. / Ajuntament de Figueres

Un dia abans, el dimarts, Luz Casals va visitar Barcelona, en concret l'exposició Miró-Picasso.

Luz Casal és cantant i compositora. Nascuda l'11 de novembre de 1958 a Boimorto, Galícia, va començar la seva carrera artística a finals dels anys 70, destacant per la seva potent veu i el seu estil musical que fusiona el pop, el rock i el flamenc.

Luz Casals, a la casa Natal de Dalí.

Luz Casals, a la casa Natal de Dalí. / Ajuntament de Figueres

Va guanyar reconeixement internacional amb el seu àlbum Piensa en mí (1991), que va incloure el famós tema de la pel·lícula Tacones lejanos d'Almodóvar. Després d'aquest èxit, ha continuat publicant àlbums d'èxit i ha realitzat nombroses gires internacionals.

A més de la seva trajectòria musical, Casal també ha participat en projectes cinematogràfics i ha rebut nombrosos premis i reconeixements per la seva contribució a la música espanyola i internacional.