Buckingham confirma que Carles III pateix càncer

Detectat durant la seva recent operació de pròstata

Archivo - Arxiu - El rei Carles III durant la seva coronació al maig de 2023

Archivo - Arxiu - El rei Carles III durant la seva coronació al maig de 2023 / Jacob King/Pa Wire/Dpa - Archivo

EP

El Palau de Buckingham ha confirmat aquest dilluns que el monarca Carles III ha estat diagnosticat de càncer, detectat durant la seva recent operació de pròstata, i que ja ha iniciat una sèrie de "tractaments regulars".

"Sa Majestat ha iniciat avui un programa de tractaments regulars, període durant el qual els metges li han aconsellat que posposi les seves tasques de cara al públic", resa un comunicat difós per la família reial britànica.

Carles III ha traslladat el seu agraïment a l'equip mèdic per la seva ràpida intervenció, facilitada gràcies a la recent intervenció quirúrgica per a un engrandiment de pròstata a la qual es va sotmetre fa amb prou feines uns dies.

Buckingham ha recalcat que el monarca "segueix sent totalment positiu sobre el tracte rebut i espera tornar a exercir plenament les seves funcions públiques al més aviat possible".

Finalment, la família reial ha destacat que Carles III ha optat per donar a conèixer aquesta notícia per evitar especulacions i amb l'esperança que contribueixi a crear consciència sobre el càncer.

Carles III va ascendir al tron al començament de maig de 2023 després de la defunció mesos enrere de la seva mare, la reina Elisabet II, després de més de 70 anys de regnat.