VIDA SOCIAL

Antoni Ribas, el veí més gran del Port de la Selva, rep la medalla centenària de la Generalitat

El 29 de novembre de 2023, Ribas va cumplir els 100 anys

Lliurament de la medalla.

Lliurament de la medalla. / Empordà

Emporda.info

Antoni Ribas, el veí més gran del Port de la Selva, ha rebut la medalla centenària de la Generalitat de Catalunya. La directora dels Serveis Territorials d’Administració Local a Girona, Maria Josep Porta, i l’encara alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, han fet el lliurament de la condecoració.

El 29 de novembre de 2023, Ribas va cumplir els 100 anys. Pel seu aniversari es van fer diferents celebracions al municipi protagonitzades per família, associacions, veïns, l’escola i representants de l’Ajuntament.

Amor per les barques

Antoni Ribas Marès va néixer el 29 de novembre de 1923 a Navarcles, on la seva família s’havia desplaçat per motius laborals. Es va casar amb Esperança Massot, nascuda el 14 d’abril de 1929, amb la que va formar la seva família al Port de la Selva. Ribas va treballar de paleta, però al mateix temps, es va iniciar en el món de les maquetes de barques, de la mà del seu cosí Andreu Ribas Buixeda. Ha fet nombroses embarcacions, la majoria llaguts, de totes mides, però també barques de bou, pailebots i embarcacions d’arreu. Ha participat activament en moltes activitats culturals del poble, com la mostra d’artesania local, en totes les seves edicions i en l’exposició homenatge de l’any 2021, del Mar a les mans, les barques de la badia del Port de la Selva.