La història que s'amaga darrere de la dona que cridava a la plaça Sant Jaume: la seva família és independentista

Un nebot de la dona ha explicat a través d'X (Twitter) que la família està ideològicament molt allunyada d'ella

Moment del vídeo on es veu a la dona cridant.

Moment del vídeo on es veu a la dona cridant.

Les manifestacions contra l'amnistia pactada entre el PSOE i els partits independentistes han deixat imatges de tota mena, i algunes s'han convertit en veritables mems. És el cas d'un vídeo que ja s'ha fet viral i que ha corregut per les xarxes com la pólvora: el d'una senyora que cridava, desmesuradament, embolicada en una bandera espanyola a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Però rere un mem, sempre s'amaga una història, i la d'aquest és, si més no, curiosa.

En aquest cas, ha estat un nebot de la dona, Jaume Invers, qui ha explicat a través d'X (Twitter) més detalls sobre la protagonista del mem. Invers fa temps que no té contacte amb la seva tieta, però ha detallat d'on li pot venir aquesta "fal·lera" per Espanya: segons sembla, la dona és filla d'un militar. Ara bé, actualment part de la família està ideològicament molt allunyada d'ella, ja que són independentistes: "Anem revertint la situació". "Dels seus germans, ara, dos són indepes. Una d'ells (ma mare) fins i tot va ser a l'aeroport. Ja ni parlem de les generacions que venim darrere", destaca Jaume Invers.

Tot i que s'ha fet viral el vídeo que deixa immortalitzat el moment, també ha circulat per xarxes una imatge de la dona que va ser captada pel fotoperiodista Marc Asensio. De fet, ell va ser qui va confessar, en una entrevista al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio, que havia pogut parlar amb la família i que són independentistes. "Després de tot el rebombori, vaig voler parlar amb ell per comentar-li com havia anat tot i que no es pensés que havia fet la imatge per fer-ne burla, però ell em va felicitar per la foto i això em va alleugerir", va dir als micròfons de la ràdio pública catalana. A partir de la seva imatge, s'han fet mems de tots colors, alguns de molt originals: