La Fira de Playmobil de Figueres reuneix més de 750 assistents

Els organitzadors ja pensen en la propera edició que serà «surrealista» pels 50 anys del Teatre-Museu Dalí

Jordi Callol

Jordi Callol

Centenars de clicks s’han apropiat dels baixos del Casino Menestral Figuerenc aquest primer cap de setmana de novembre en el marc de la VI Fira de Playmobil de Figueres. En aquest icònic edifici del carrer Ample, s’hi han exposat una quinzena de diorames de diferents temàtiques com l’Oest Americà, l’Antic Egipte, la recreació del Setge de Pere III al castell de Montsoriu, un atac pirata, un poble de terror o la vida a l’Àrtic, entre d’altres. Eduard Àngel, president de Clicks Girona, explica que «estem molt contents per la gent que ha vingut, per la qualitat dels diorames i pels nous dioramistes convidats».

Tot i això, Àngel assegura que «no ha estat una fira com esperàvem», ja que hi han passat unes 750 persones, una xifra que queda lluny del miler d’altres edicions. El president de l’entitat organitzadora diu que «no ens podem queixar. Però ens sap greu perquè, proporcionalment, en pobles de 2.000 habitants et venen uns 600 visitants, i Figueres en té molts més i la barrera psicològica dels mil sempre agrada».

Ara, amb la sisena Fira ja tancada, comencen les tasques de preparació de la setena edició. Des de l’organització, afirmen que «serà una exposició de Playmobil surrealista» aprofitant la celebració dels 50 anys de la inauguració del Teatre-Museu Dalí.