Sense pistes d'Álvaro, conegut futbolista juvenil, tres dies després de la seva desaparició

El rastre del jugador del Còrdova es perd el 12 d'octubre a l'estació de Santa Justa de Sevilla

El futbolista juvenil Álvaro Prieto en una imatge d'arxiu.

El futbolista juvenil Álvaro Prieto en una imatge d'arxiu.

Manuel Á. Larrea

"El que més inquieta és que tot és normal", conclou David Guzmán, coordinador de SOS Desapareguts a Andalusia, sobre la desaparició del jove cordovès Álvaro Prieto a Sevilla. L'expert es refereix a aspectes com una "conducta familiar irreprotxable", un excel·lent expedient acadèmic i esportiu, una nit en una discoteca que "no és dolenta" i una ubicació, l'avinguda Kansas City, on es va captar l'última imatge del noi, com una de les principals artèries de la capital sevillana.

A més, se li va perdre el rastre el matí del dia 12, a una hora ja concorreguda, encara que fos festiu pel Dia del Pilar. Álvaro Prieto havia d'agafar un AVE a Còrdova al voltant de les 7.20 hores. Va arribar tard, va perdre el tren i es va quedar sense bateria en el mòbil. Com explica l'últim amic que el va veure, amb el qual va passar la nit en una sala de festa, no portava diners, perquè pagava amb el seu 'smarthphone'. Cinc minuts després d'acomiadar-se d'ell, el seu telèfon ja no donava senyal. L'últim missatge que van rebre els seus pares els avisava que es dirigia a l'estació de Sevilla-Santa Justa.

Va arribar fins allà, però mai va pujar al tren. En quedar-se sense possibilitat de viatjar i sense mòbil, va tractar de colar-se en un altre tren que feia parada a Còrdova, on resideix. Ho va intentar fins a dues vegades, arribant a saltar per les vies. No obstant això, els membres de seguretat el van fer fora del comboi. La nit, a més, com relata el seu amic, va transcórrer amb normalitat.

La intenció, tornar a casa

Per això mateix, cal deduir que el seu únic problema, comenta Guzmán, va ser "que va arribar tard al tren", fent veure que, per la seva manera d'actuar, el jove de 18 anys tenia una clara intenció: tornar a Còrdova. Però llavors, alguna cosa es va torçar.

Álvaro Prieto va ser gravat per les càmeres de seguretat sortint de l'estació ferroviària de la capital andalusa i prenent l'avinguda de Kansas City, paral·lela a aquesta. Una persona, a més, assegura haver-lo vist entorn de les 10.30 hores en aquesta mateixa via. Això hauria passat després dels intents fallits d'agafar algun tren, sense bitllet, amb parada a Còrdova per a tornar a casa. Aquí se li comença a perdre el rastre.

Crida a la col·laboració ciutadana

Agents de la Policia Nacional, de la Policia Local i efectius de Protecció Civil han rastrejat sense parar -i sense èxit- l'entorn de l'estació. Un altre equip, el divendres, va visionar les imatges de seguretat que, si bé poden ajudar a situar al noi, són un fil limitat del qual tirar perquè, com explica Pedro Herranz, excap del grup de desapareguts de la Policia Nacional, poden donar pistes fins a un cert punt. Principalment, s'utilitzen imatges de les càmeres situades en llocs públics, com la mateixa estació, ja que els negocis privats no poden prendre imatges de la via pública.

Per aquest mateix motiu, resulta tan important la col·laboració ciutadana que s'ha demanat. I, en aquest sentit, tot el país està bolcat. Les xarxes socials cremen amb l'última hora i els telèfons habilitats per SOS Desapareguts no deixen de sonar.

Però, de moment, la cerca, en la qual col·labora també la Guàrdia Civil, se centra en la ciutat de Sevilla i la seva província. La comarca de l'Aljarafe és una de les principals zones de rastreig, ja que diversos testimonis van afirmar haver vist a un jove que es podia correspondre amb el desaparegut. També estacions d'autobús i tren.