Alfonso, exjugador del Barça: «Obligaria Guardiola i les noies de la selecció femenina a besar la bandera espanyola»

Alfono Pérez Muñoz.

Alfono Pérez Muñoz. / EPC

Alfonso Pérez Muñoz, exfutbolista de 51 anys que va ser 38 vegades internacional amb la selecció d’Espanya, va concedir una entrevista al diari ‘El Mundo’ en la qual va exposar les seves fortes conviccions patriòtiques i polèmiques opinions sobre el futbol femení.

L’exjugador del Reial Madrid, el Reial Betis, el F. C. Barcelona i l’Olympique de Marsella va explicar, al voltant de les reivindicacions de les futbolistes de la selecció espanyola, que la seva opinió és «bastant discrepant».

«Em sembla molt bé que les dones tinguin el seu espai i els seus drets, com tenen des de fa bastants anys, però crec que no pot ser gens equiparable el futbol femení i el masculí, perquè tot va en funció dels ingressos que generis i de la repercussió mediàtica. I aquí no hi ha comparació. Segur que a altres esportistes els agradaria cobrar com les futbolistes de la selecció i no poden. A mi m’agradaria cobrar el mateix que Cristiano Ronaldo, però no soc tan bo», va explicar l’exfutbolista.

I remata: «Cadascú ha de saber on és. No es poden queixar. El futbol femení ha evolucionat, però han de tenir els peus a terra i saber que no es poden equiparar en cap sentit amb un futbolista home», va explicar l’exdavanter centre.

Honor i honestedat

Alfonso, que va fitxar pel Barça l’any 2000 procedent del Betis per al voltant de 20 milions d’euros, critica en aquesta entrevista els futbolistes que acudeixen a la selecció sense sentir-se espanyols: «Per prestigi i diners, he vist vestir la samarreta d’Espanya sense sentir-se espanyols».

«Em sembla molt honest dir: ‘Jo no em sento espanyol, no vaig a la selecció’. No ho comparteixo, però ho prefereixo a d’altres que he vist vestir la samarreta d’Espanya sense sentir-se espanyols. Això és de falsos. El tema aquí és si vols o no vols anar-hi».

«En el cas de Guardiola com en d’altres o el de les noies, jo obligaria a besar la bandera espanyola per saber que defensen amb honor i honestedat la samarreta del seu país. Això, el primer, i després ja protestes pel que vulguis. Em sembla bé que demanin el que considerin, però la selecció és per sobre», va argumentar Alfonso.