La música se solidaritza amb la lluita contra el Sarcoma d’Ewing

Sweet Chilli Band, Ernest Prana, el Trio Calavera i els DJs Adco i Owlow, en un concert per l’associació Albert Sidrach

Ernest Prana durant el seu concert a l'Acústica 2023

Ernest Prana durant el seu concert a l'Acústica 2023 / Jordi Callol

Jordi Callol

Jordi Callol

Joventut, solidaritat, esport i diversió són els quatre pilars que coincidiran el pròxim dissabte 30 de setembre a les instal·lacions del Club Tennis Figueres al Concert Benèfic del Primer Torneig Solidari de Pàdel Albert Sidrach. Aquest esdeveniment vol ser «un valor afegit» al torneig organitzat per l’Associació Albert Sidrach i el club esportiu esmentat que se celebra durant tota aquesta mateixa setmana. Oriol Real, portaveu de l’associació, explica que «teníem clar que havíem de fer una cosa diferent d’un torneig convencional i normal i se’ns va ocórrer aquesta festa del pàdel».

A les sis de la tarda, un cop finalitzin els partits del dissabte, es duran a terme uns parlaments que aniran a càrrec de Laura Díaz, presidenta de l’Associació Albert Sidrach, i de Jordi Masquef, alcalde de Figueres, Pere Montserrat, regidor d’Esports de Figueres, i algun representant del consistori de Santa Llogaia d’Àlguema.

En acabat, a les 18:30 h, començaran els concerts que aniran a càrrec de la Sweet Chilli Band, Ernest Prana i del Trio Calavera. A més, entre actuació i actuació hi haurà uns trenta minuts de pausa amenitzats pels discjòqueis Adco i Owlow, els mateixos que allargaran la nit un cop acabin els concerts.

L’accés a aquest esdeveniment musical és gratuït i totalment lliure al públic, sigui participant o no del torneig. «Està obert a tothom que vulgui acompanyar-nos, ajudar-nos i passar una bona estona», afirma Real. Des de l’associació expliquen que es faran càrrec del bar que es muntarà durant els concerts i que «les persones que ho vulguin podran també sopar-hi» perquè hi faran carn a la brasa i entrepans. Els beneficis que se n’obtinguin aniran destinats a l’Hospital Sant Joan de Déu per la recerca i la investigació del Sarcoma d’Ewing, que és la malaltia que va patir l’Albert Sidrach.

A més, durant la vetllada també es farà una rifa gràcies «a la col·laboració de diferents empreses que sempre ens han fet costat», diu el portaveu de l’associació qui dona les gràcies a totes les entitats, públiques i privades, que els donen suport en els seus actes.

Un equip de voluntaris

Oriol Real explica que mentre durin els concerts hi ha un equip nombrós de voluntaris encarregats del bon funcionament de l’esdeveniment. «N’hi haurà dedicats a la neteja, al bar, a la brasa, a les escombraries, al punt d’informació, a ajudar els tècnics de l’escenari i també controlant els aparcaments».

Precisament, pel que fa al pàrquing, es comptarà amb el del Club Tennis Figueres, però si aquest quedés petit l’empresa situada just al davant «s’ha ofert gratuïtament, i en col·laboració amb la causa, a deixar les seves instal·lacions» per aparcar vehicles.