El compromís solidari de l’Associació Albert Sidrach s’escampa a l'Alt Empordà

Treballen per conscienciar sobre la importància d’identificar i combatre la malaltia i organitzen actes per recaptar fons com un torneig de pàdel o teatre solidari

L’Associació Albert Sidrach, diumenge passat a la Fira de la poma de relleno de Vilabertran. | EDUARD MARTÍ

L’Associació Albert Sidrach, diumenge passat a la Fira de la poma de relleno de Vilabertran. | EDUARD MARTÍ / SÒNIA FUENTES. VILABERTRAN

Sònia Fuentes

Sònia Fuentes

Amb l’esperança de millorar la detecció i el tractament del càncer infantil, l’associació Albert Sidrach treballa de forma incansable per recaptar fons destinats a la investigació del sarcoma d’Ewing, càncer infantil, a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. L’any passat van aconseguir una fita notable, fent una donació de 30.000 euros, i ara aspiren a superar aquesta xifra per continuar lluitant contra la malaltia. La captació de fons es fa a través de l’organització d’activitats a l'Alt Empordà, per tal de sensibilitzar la població.

Diumenge passat van estar presents a la Fira de la poma de relleno i de l’Horta de Vilabertran, on van portar el bar de la Fira. La propera activitat és el primer torneig de pàdel solidari al Club Tennis Figueres del 25 de setembre a l’1 d’octubre.

Agafa el relleu el teatre solidari al Teatre Jardí de Figueres de la mà de Pep Plaza i l’obra Autoficció, el 20 d’octubre. Finalment, el 2 de desembre, repetirà la gala benèfica a la sala polivalent d’esdeveniments de Peralada. A més l’Associació Albert Sidrach participa activament en esdeveniments nacionals i internacionals per a conscienciar sobre el càncer infantil.

El jove Albert Sidrach va contraure el 2015 un tipus de càncer infantil, anomenat sarcoma d’Ewing, quan tenia disset anys i, a causa de la malaltia, va morir tretze mesos després. La seva família es va reunir. Hi havia una cosa pendent, seguir la lluita de l’Albert perquè hi hagués més recursos per combatre la malaltia. Així es va constituir l’Associació Albert Sidrach per a recaptar fons per a la recerca del sarcoma d’Ewing. Tots els ingressos es destinen a l’Hospital Sant Joan de Déu, a la recerca d’aquest càncer poc freqüent, per a trobar nous tractaments que millorin el pronòstic dels pacients.

"Els inicis de l’Associació Albert Sidrach van ser modestos; vam organitzar esdeveniments que va ser un èxit, sempre hem notat l’escalf de la gent"

L’associació compta amb un equip compromès entre 25 i 30 persones que treballen incansablement per assolir els seus objectius. Han establert com a prioritat la importància del diagnòstic precoç, ja que molts nens, com l’Albert Sidrach, pateixen un llarg període de diagnòstic que pot ser crític per a les seves vides, explica la mare de l’Albert, Lauri Díaz, presidenta de l’associació.

"Els inicis de l’Associació Albert Sidrach van ser modestos. Vam organitzar esdeveniments com un torneig de futbol a Navata, una gala benèfica a Peralada i un Sant Jordi que va ser un èxit, sempre hem notat l’escalf de la gent". Aquests esdeveniments van donar a conèixer la seva causa i van captar l’atenció de la comunitat local. No obstant això, la pandèmia va posar en pausa moltes de les seves activitats. Aquest any, però, amb renovada resolució, continuen la seva missió de recaptar fons i conscienciar sobre el càncer infantil.

L’associació vol defensar la salut dels nens i té com a fita garantir que cap nen hagi de patir innecessàriament a causa de la manca de recursos i investigació adequats.