Un expert de l'OCU sobre Bizum: "Si hi ha algun problema, no t'ho tornen"

Si t'equivoques al pagar, compte, perquè et pots quedar sense els diners!

bizum

bizum / PERIODICO

Luis Miguel Mora

Bizum s'ha convertit en la plataforma de pagament instantània més utilitzada a Espanya. L'aplicació ja no està només de moda entre els joves, ara tothom la fa servir per fer transaccions ràpides. Ha traspassat la línia de l'enviament entre dues persones i ha esdevingut una forma de pagament legal en molts negocis.

Moltes vegades, ens deixem la cartera amb efectiu a casa, però el que no oblidem és el mòbil. Per això molts restaurants, tallers, fleques i botigues, en general, ja tenen un número associat perquè els puguis fer aquesta compra a través de Bizum. Aquesta és una manera ràpida, senzilla i segura d'enviar diners a una altra persona, però si ho fas amb un negoci i comets aquest error, potser no et tornen l'import erroni.

Un expert dona les claus per utilitzar bé el Bizum

Dinar amb els amics

Dinar amb els amics / @ FREEPIC.DILLER

Dividir el compte quan vas a dinar o sopar és molt comú quan vas amb amics, però depenent del local on vagis no t'ho deixen fer i ho haurà de pagar, únicament, una persona i després ja faràs comptes amb els altres companys o amics. El portaveu de l'OCU, Enrique García, destaca que com que no hi ha una normativa, les línies que hem de seguir no estan gaire clares. "La falta d'una regulació fa que depengui del restaurant la decisió de si nosaltres podem fraccionar o no aquest pagament, normalment molt més còmode per als usuaris, si els hi deixen fraccionar", va dir García al programa 'La Hora' de TVE.

El mateix director de l'organització de consumidors també demana sentit comú: "Fraccionar el compte en tres o quatre és raonable, però sí són 50 persones, no". Enrique García ens avisa que hem d'utilitzar aquest mètode només amb gent coneguda i en llocs fiables, perquè si envies una quantitat equivocada "no te la tornaran".