Un CD torna a la biblioteca de Figueres 19 anys després

Un seguit de fets va provocar que "El infierno son los demás" de Fangoria no es tornés el maig del 2004

Carles Ponsi retornant 'El infierno son los demás' de Fangoria

Carles Ponsi retornant 'El infierno son los demás' de Fangoria / BIBLIOTECA DE FIGUERES

Emporda.info

La setmana passada la Biblioteca Fages de Climent de Figueres va rebre una sorpresa: un CD que havien deixat feia dinou anys. Es tracta de l'àlbum El infierno son los demás (2000) de Fangoria, que estava en mans de l'il·lustrador Carles Ponsi. Aquest va relatar per quin motiu el retorna tants anys després a través d'un fil de Twitter i que la mateixa Biblioteca va compartir a les seves xarxes socials.

Segons expliquen, el maig del 2004 Ponsi va demanar a la seva mare que tornés aquest CD, però un mes més tard li van trucar de la Biblioteca per reclamar-li aquell àlbum de Fangoria i «com que no el retorna, boquegem a l'usuari», explosen. Tot i això, a causa de la insistència de la mare de Ponsi, des d'aquest espai cultural figuerenc van acabar creient-se que realment l'havien retornat i el van acabar desbloquejant.

Dinou anys després, entre els papers de la mare, van trobar "El infierno son los demás" i Carles Ponsi el va acabar retornant, ara sí, personalment, a la Biblioteca de Figueres. L'il·lustrador va manifestar en un tweet després d'entregar-lo que «aprofito per agrair-los enormement la seva amabilitat, bon tracte i comprensió».

El infierno son los demás

L'any 2000, el grup Fangoria va publicar El infierno son los demás, un àlbum doble de remescles de diferents artistes i del que se'n van vendre 16.000 còpies. Es tractava d'una reedició d'Una temporada en el infierno de l'any 1999.