Una noia denuncia que no la deixen treballar amb vel en un restaurant

"Vaig marxar d'allà plorant", assegura la jove vitoriana

La noia en una imatge a Tik Tok.

La noia en una imatge a Tik Tok.

DDG

Una noia s'ha fet viral després de penjar un vídeo on explica que un restaurant de Vitòria no l'ha deixada treballar amb el vel posat. El vídeo ja compta amb centenars de milers de reproduccions a Tiktok.

La noia s'ha fet viral. Ha penjat un vídeo explicant que, una amiga seva li va aconseguir una entrevista de feina per a un restaurant de luxe a Vitòria. Tot i això, l'encarregat, en veure-la amb el vel posat, la va rebutjar.

"Em va dir que per treballar aquí cal anar vestit amb el típic vestit basc, però jo li vaig dir que era basca, que no hi hauria cap problema". Tot i això, l'amo no opinava igual, ja que es va tancar en banda. "No entenc per què no puc treballar amb el vel posat, soc basca, però he triat una altra religió, ¿quin és el problema? Vaig marxar plorant", va assegurar la usuària que compta amb milers de reproduccions.

Un debat europeu

L'ús del vel islàmic a la feina és un debat que, per desgràcia, continua obert. La Justícia Europea veu admissible prohibir el vel islàmic a la feina per "neutralitat religiosa" però és veritat que cada vegada hi ha més persones que denuncien aquesta pràctica.

És exactament el que ha passat a la noia que ha compartit en un vídeo de TikTok. Explica la mala experiència que ha tingut en un dels restaurants més cars de Vitòria que ha acusat de racisme o islamofòbia. En qüestió d'hores el vídeo de la jove s'ha fet viral i ha generat polèmica a les xarxes socials.