El proper diumenge 18 de setembre tindrà lloc, a Bàscara, l’acte d’homenatge a mossèn Florentí Luis, qui fou rector durant 25 anys de les parròquies d’Arenys d’Empordà, Bàscara, Calabuig, Garrigàs i Palau de Sta. Eulàlia.

Mn. Florentí va néixer a Tola de Aliste (Zamora) el 4 de gener de 1931. Va ingressar com a religiós mercedari i va ser ordenat prevere a l’església del Seminari de Barcelona el 4 d’octubre del 1953. Fou membre de la comunitat mercedària de Sant Ramon, a la Segarra. El 1988 fou nomenat rector de les parròquies de la Manresana, Portell i Viver de Segarra.

L’any 1995 es traslladà cap a terres gironines i fou nomenat, pel Bisbat de Girona, administrador parroquial de Sils. L’any següent, el 1996, administrador parroquial d’Arenys d’Empordà, Bàscara, Calabuig, Garrigàs i Palau de Sta. Eulàlia.

Poc després, l’octubre del 1997, fou incardinat a la diòcesi de Girona a tots els efectes i nomenat rector de les esmentades parròquies, càrrec que ha desenvolupat fins al proppassat mes de maig, quan per raons de salut va haver de renunciar a les seves responsabilitats. D’ençà de llavors gaudeix d’una merescuda jubilació a la Residència Sacerdotal Bisbe Sivilla de Girona.

La senzillesa, la humilitat i la generositat de mossèn Florentí fan que sigui una persona molt estimada per tothom, segons la comissió organitzadora de l’homenatge. És un gran aficionat a la pesca, a la caça i al futbol, activitats que li han permès vincular-se, fins que la salut li ha permès, a diverses entitats del poble de Bàscara com el Coto de Caça, El Pessebre, el FC Bàscara o la Llar del Pensionista, on darrerament passava llargues estones conversant amb la gent gran o jugant al dòmino.

És una persona que, més enllà de la seva tasca evangelitzadora, ha sabut i sap estar al costat de les persones més vulnerables, de les famílies i també dels infants.

És per aquest motiu que les cinc parròquies s’han agrupat per homenatjar Mossèn Florentí en un acte que inclourà una missa concelebrada a l’església de Sant Aciscle i Santa Victòria de Bàscara, parlaments per part de les parròquies, un piscolabis i un dinar.