Daniel Pagès Xuclà (Cabanes, 1975) va estudiar Hostaleria i, després de treballar de cuiner, va dedicar-se a divulgar el futbol de Peralada als mitjans de comunicació. Des de l'abril del 2020, té la invalidesa total, causada per la diabetis.

Daniel Pagès va canviar la seva vida professional, fa una vintena llarga d'anys, quan deixava la seva feina de cuiner, que havia agafat després d'estudiar Hostaleria, per dedicar-se a divulgar el món del futbol altempordanès als mitjans de comunicació, entre ells aquest setmanari. «Quan vaig deixar la cuina, vaig treballar de repartidor. I ho compaginava amb la premsa (de manera vocacional), només l'any 2004 em van proposar incorporar-me en plantilla a la recentment creada Ràdio Vilamalla, tot i que, finalment, mai es va materialitzar (hauria estat un somni fet realitat)», explica Pagès.

Ara, però, se li ha complicat la vida, per motius de salut. Pagès reflexiona d'aquesta manera: «Tot em va venir de la diabetis, fins que, l'any 2013 em van arribar a operar tres vegades de l'ull. A finals de maig del 2018 -continua argumentant- em va sortir una llaga al peu esquerre i me'l van haver d'amputar».

Pel confinament del passat any 2020, va buscar solucions vitals cap a la ciutat de Reus, a la capital del Baix Camp. Els metges de l'Hospital de Sant Joan li van aconsellar que passés pel quiròfan i, ara, sembla que està millor. Finalment, el 9 de desembre de l'any passat el van arribar a operar. «Un psicòleg em va recomanar que fes alguna cosa per continuar endavant i, des de casa, gravo un programa de ràdio», i afegeix que «tot són experiències que em va donant la vida i, amb l'edat que tinc, s'ha de mirar de tirar endavant». En aquest sentit, es mostra «molt agraït» amb els metges del centre per la dedicació que han posat amb els seus problemes de salut.

Després de tantes anècdotes, seguint vinculat amb els mitjans de comunicació de la comarca -tant escrits com radiofònics-, Pagès admet, ara, que li costa més veure els jugadors que fa uns anys. «A l'ordinador, hi tinc la pantalla ampliada per veure-hi millor», explica des de Reus, on conviu amb la seva parella, Pilar Llauradó. Els dos es van conèixer a Montserrat i es porten molt bé. «M'ha ajudat molt, la Pilar, i ara estic més animat, quan els metges em diuen que podré anar amb una pròtesi al peu. Em podré desenvolupar millor, perquè era molt frustrant tot el que em passava», destaca el comunicador cabanenc.

Fent autocrítica, Pagès diu que es penedeix de no haver fet més cas de les recomanacions mèdiques amb la màxima activitat que portava. «En un temps, no vaig fer tot el que havia de fer i se m'ha complicat tot, ara», continua confessant.

En la seva llarga època vinculat amb el món del futbol empordanès, Daniel Pagès guarda records destacats de les proeses que va arribar a desenvolupar el Peralada CF, que va anar pujant categories, des de Regional, fins a arribar a la Segona Divisió B; a més, a la Copa Catalunya de futbol, també li recorda notables actuacions al llarg dels anys. «He conegut molta gent, durant tots aquests anys, i també he viscut moltes experiències», afirma després d'aquesta vinculació esportiva. La temporada del Vilajuïga a Tercera Divisió va fer el seguiment de l'equip, mentre que la temporada 2013/14 es va incorporar com a cap de premsa de la Unió Esportiva La Jonquera.

Actualment, Pagès segueix entre Reus i l'Empordà, malgrat les dificultats que tenia, en ple confinament, per traslladar-se a la comarca que el va veure néixer. Actualment, però, ho té millor. Dani Pagès guarda, encara, bons contactes del món de l'esport comarcal, on es va moure en la seva joventut. Tantes anècdotes el fan reflexionar i s'ho agafa tot amb sentit de l'humor. Tota aquesta experiència no li traurà ningú i ell continuarà buscant més ocasions per tenir un bagatge al costat del futbol de tota la vida.