La pell de les mans és una de les zones del cos més exposades a les agressions externes, com ara el sol, la calor, la sequedat o el contacte amb productes químics que poden ser nocius. És també una pell especialment fina i delicada, i on abans es percep el pas dels anys: es resseca, perd fermesa, apareixen taques, es torna aspra. Envelleix abans d'hora. Per a evitar-ho cal acaronar-la molt, dedicar-li tota la nostra atenció i les millors cures diàries. Dins i fora de casa.

I especialment durant aquestes setmanes de confinament. Rentar-se les mans amb freqüència és una de les mesures més eficaces per a evitar el contagi. Però l'excés d'higiene pot acabar sent perjudicial per a aquesta pell tan sensible. Tant els gels amb hidroalcohol com l'aigua amb sabó arrosseguen la capa de greix que cobreix la pell i aquesta es resseca, en quedar sense la seva barrera protectora natural.

Amb l'ajuda de Gisèle Denis, et proposem una sèrie de consells experts per a protegir les teves mans com mereixen, i mantenir-les en tot moment suaus, saludables i plenes de vitalitat.

1. Renta't les mans amb sabons suaus, que respectin el pH de la teva pell.

2. L'aigua calenta contribueix a la deshidratació de la pell, així que millor rentar-les amb aigua tèbia o freda. Després, asseca-les amb cura fins que estiguin completament seques. La humitat no és bona per a les mans.

3. Aplica crema hidratant a les mans després de cada rentada (ja sigui amb aigua o amb hidroalcohol) i en finalitzar el dia, ja que el somni afavoreix l'absorció de nutrients.

4. Usa guants sempre que vagis a realitzar labors domèstiques, per a evitar el contacte amb detergents, sabons i altres substàncies que ressequen la pell.

5. És recomanable fer una exfoliació setmanal, per a eliminar la capa de cèl·lules mortes de la pell, culpables d'aquesta desagradable sensació d'aspror.

6. Si vols aconseguir unes ungles fortes i una pell saludable i ben hidratada, beu entre 2,5 i 2 litres d'aigua al dia i segueix una dieta rica en verdures i fruites.

7. En els teus hàbits d'higiene aquests dies no oblidis netejar les ungles en profunditat, i també tallar-les. Les ungles llargues poden acumular brutícia i convertir-se en un refugi per al virus.

8. Finalment, és també molt recomanable que en aquests dies de confinament prenguis el sol almenys 10 o 15 minuts diaris, per a reforçar els teus nivells de vitamina D. Això sí, sempre amb la protecció solar adequada.