Saber improvisar, estar informat de tot i ser pacient. Molt pacient. Aquests són els punts més importants del manual de reporter de Ruben Rubio. Aquest jove de 28 anys, que va néixer i créixer a Figueres, serà el pròxim reporter d'Xtra Factor, l'Spin-off de Xtra Factor'Spin-off Factor XMentre cursava els estudis d'ESO i Batxillerat a l'Institut Ramon Muntaner de Figueres, ja tenia un perfil molt concret. Ell era el delegat de classe extravertit i que s'assabentava de tot. El seu perfil de comunicador, doncs, estava molt clar des d'un bon principi.

Estudia Comerç i Màrqueting i després prova el grau de Ciències Polítiques, però no li va acabar de fer el pes. No era lo seu. Al final, amb molts esforços, va aconseguir entrar a fer el grau de Comunicació Audiovisual i Multimèdia a l'Escola Universitària ERAM. Inquiet per naturalesa, decideix acabar els estudis a Madrid, i demana un trasllat d'expedient a la Universidad Rey Juan Carlos. Amb només 21 anys, el nen de poble que només havia vist el metro de Barcelona se n'anava tot sol a Madrid. A la ciutat s'hi queda tres anys molt atrafegats on estudiava als matins i treballava en una agència d'assegurances a la tarda.

A partir d'aquí, tot va ser un camí d'èxits. Primer va decidir treure el cap en el món del cinema. Va produir un petit Lipdub amb alumnes del casal de Roses i algun curtmetratge de caràcter amateur. Més tard, s'inicia en continguts televisius i les produccions de més gran format.

L'Amèrica llatina era un territori que l'atreia molt. Aprofitant que només li quedaven quatre assignatures per acabar el grau universitari, l'any 2014 decideix cursar-les a la Universidad Mayor de Xile, i s'especialitza en producció. Quan les va acabar, va poder entrar a treballar a Canal13Televisión, a l'àrea d'entreteniment. Té l'oportunitat de formar part, com a auxiliar de producció, del programa The Voice, de Xile. Després entra a fer continguts i producció del famós The VoiceFestival Internacional de la Canción de Viña del Mar"L'espa­nyol, que vagi cap allà", anava sentint per l'auricular. Després de dos anys a Xile formant part de programes de tan gran format com aquests dos, torna a Espanya l'any 2016.

Després d'iniciar el contacte amb diversos equips de TV3, torna a Madrid per seguir el camí del gran format que havia començat a l'estranger. En aquest punt és on s'incorpora a la productora FremantleMedia España i, en concret, en el programa Got Talent

"Avui en dia, a la televisió, tenim nostàlgia d'antics formats", assegura el reporter. I és veritat. Tornen els programes Fama A Bailar, OT, Late Motiv i Factor X de Telecinco, renovat després de deu anys sense emetre temporada i fidel al format britànic i americà.

Rubio buscava grups musicals per al càsting de Factor X"Jo era el català amb do de paraula que animava la gent a participar", assegura. A partir de mitjans o finals d'abril s'emetrà el primer programa d'Xtra Factor, l'Spin-Off de Factor X, on ell farà de reporter. "Aquest èxit li dedico al meu pare, que fins a l'últim moment em va estar animant a perseguir els meus somnis, i a la meva mare, que segueix lluitant al meu costat".

Xtra Factor s'emetrà durant trenta minuts diaris a Divinity i vol ser la cara B del programa troncal. S'oferiran materials i continguts exclusius per tal de connectar amb els fans joves d'una manera més directa. Es faran challenges amb els concursants, s'explicaran curiositats i històries entretingudes i es reflectirà el que passa al Backstage del programa. Ell serà el reporter simpàtic, dinàmic i atrevit que donarà moviment al programa de la mà del presentador Nando Escribano i la reportera Laura Esteban. Ara només falta estar atents per veure'l a la pantalla amb el seu pijama de tigre dormint amb els participants, o rient i cantant amb Laura Pausini, membre del jurat.