30 de juny de 2017
30.06.2017
40 Años
40 Años
Tempesta a Girona

Una calamarsada intensa inunda carrers i provoca 300 avisos als Bombers en tres hores

Al centre comercial Hipercor s'han inundat els baixos i hi ha hagut despreniments de plaques

30.06.2017 | 23:50
Un aparcament subterrani inundat de pedra

Una calamarsada intensa que ha tingut lloc a Girona aquest divendres a la tarda ha causat afectacions diverses com ara inundacions de carrers i ha generat 300 avisos als Bombers entre les set de la tarda i les deu de la nit. La majoria d'avisos han estat per carrers o baixos d'immobles inundats, arbres o branques caiguts, filtracions o acumulacions d´aigua a locals. Un dels incidents més destacats ha estat la inundació de baixos al centre comercial Hipercor de la capital gironina, que a banda ha patit despreniment de plaques del sostre a l'interior de l'establiment per filtracions. Els responsables del centre haurien ordenat el desallotjament dels usuaris i els Bombers hi han enviat diverses dotacions.

Protecció Civil ha activat la fase d'alerta del pla Inuncat per les pluges intenses a les comarques gironines, que han deixat fins a 52,1 mil·límetres d'aigua en 30 minuts segons el Servei Meteorològic de Catalunya.

D'altra banda, les tempestes han deixat 35,1 mil·límetres a Cassà de la Selva i 23,2 a Fornells de la Selva en 30 minuts.

El telèfon d´emergències 112 ha rebut 299 trucades a causa de les fortes pluges, la gran majoria al Gironès (276 trucades) seguit del Baix Empordà (9), Pla de l´Estany (6) i l´Alt Empordà (2), entre altres. La ciutat de Girona és des d´on s´han rebut més trucades (262) seguit de Salt i Bescanó.

Els Bombers de la Generalitat, des de les 19.00h fins a les 20.30 hores, han rebut uns 200 avisos per problemes derivats de la forta tempesta de pluja i calamarsa que ha afectat Girona. La majoria d´avisos són per inundacions o filtracions d´aigua a locals i a baixos causats per la gran quantitat d´aigua acumulada als carrers de la ciutat

Segons el Servei Català de Trànsit, a causa de la pluja hi ha retencions de 2 km a la C-35 a Llagostera per enllaçar amb la C-65, i a la C-65 també a Llagostera 5 km per enllaçar amb la C-31. També s'informa que la Gi-666 es troba tallada a Platja d'Aro per accedir al nucli urbà a causa de les pluges. Hi ha desviaments senyalitzats. La GI-65, a més, s'ha tallat a Girona en direcció Cassà de la Selva per obstacles a la via.Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema