D'acord amb la família, l'Ajuntament de l'Escala i la Cuina de l'Empordanet han decidit fer un doble homenatge, un dels quals té la voluntat de mantenir-se en el temps. Per una banda, en col·laboració amb el FC l'Escala, avui s'ha fet un partit de futbol del personal dels restaurants El Roser i El Roser 2, familiars i amics contra un combinat format per cuiners professionals i membres de la Cuina de l'Empordanet i persones vinculades al FC l'Escala. Companys, familiars i amics han degustat després un suquet de peix i han escoltat una breu cantada d'havaneres.

La voluntat, però, és crear una activitat que perduri en el temps i serveixi d'homenatge a Rafel Sabadí. En aquest sentit, aquest any es convoca per primer cop el concurs de cuina bianual que durà el seu nom i amb el qual es vol premiar als joves talents que poden sortir dels fogons de les escoles d'hostaleria de les comarques gironines.

Aquesta primera edició se celebrarà el dia 29 de maig i comptarà en el jurat amb Joan Roca, Pep Nogué, Albert Sastregener, Jordi Sabadí i Jordi Jacas.

El concurs neix amb vocació bianual. Els participants tindran dues hores per presentar la seva proposta de plat i el jurat en valorarà tant la destresa i la tècnica com la imaginació i la creativitat.

Rafel Sabadí va ser un referent de la cuina tradicional gironina, des dels fogons del restaurant El Roser de l'Escala. Era una persona molt estimada a l'Escala, on a part de la cuina, també va presidir el FC l'Escala i va ser regidor de l'Ajuntament durant 12 anys.