04 de abril de 2017
04.04.2017
40 Años
40 Años
Medi ambient

Decomissen un exemplar de tortuga grega en un cotxe que circulava per l'AP-7

L'animal, d'una espècie protegida que es troba en perill d'extinció, viatjava a França i podria haver estat adquirit com a mascota al Marroc

04.04.2017 | 13:26
L´exemplar de tortuga grega procedent del Marroc.

La Guàrdia Civil ha decomissat un exemplar de tortuga grega (Testudo graeca), espècie en perill d'extinció i protegida a l'Estat espanyol, en un vehicle que circulava per l'AP-7 i que va ser aturat en un control contra el contraban i els impostos especials el passat dia 30 a l'àrea de servei del Baix Ebre, en sentit Barcelona, al terme municipal de l'Aldea. Els agents van fer aturar un vehicle amb matrícula francesa que hauria realitzat maniobres "dubitatives" quan s'aproximava al control. Després d'identificar el vehicle i el seu conductor, durant la inspecció del vehicle van trobar al seient del darrere un exemplar de tortuga grega, que no disposava de cap documentació que emparés la seva tinença legal al territori estatal, així com la seva importació o exportació. Segons l'institut armat, la tortuga va ser adquirida al Marroc com a mascota i la seva destinació era França.

La tortuga grega habita la zona del nord d'Àfrica i en àrees protegides de l'est de la península Ibèrica. L'espècie es troba actualment considerada en perill d'extinció a l'Estat espanyol. Per aquest motiu, els agents van aixecar una acta per suposada infracció de contraban i al conveni sobre comerç internacional d'espècies amenaçada de flora i fauna (CITES). L'animal va ser posteriorment traslladat al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge del parc natural del delta de l'Ebre, prèviament a la seva reintroducció al medio natural.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook