L'última missa del Mossèn Ferran Jarabo de Castelló d'Empúries ha omplert de fidels la Basílica de Santa Maria aquest diumenge. Tot i que inicialment estava previst que se celebrés a la Capella de Sant Antoni, la pluja ha obligat a fer-ho a la basílica, per tal de poder acollir a la gent hi ha assistit. La membre del Consell Parroquial de Castelló d'Empúries, Lourdes Rigat, lamenta que finalment el Bisbat de Girona "no hagi escoltat el poble" i que la d'aquest diumenge hagi estat l'última missa del mossèn. Amb tot, Rigat ha revelat que aquest dilluns s'han citat amb el Bisbe de Girona, Francesc Pardo, perquè els doni les explicacions pel cessament.

Aquest diumenge s'ha fet efectiva la decisió del Bisbat de Girona de cessar el mossèn Ferran Jarabo de la parròquia de Castelló d'Empúries. Tot i les queixes i actes dels veïns demanant la continuïtat del capellà, el Bisbat no ha canviat d'opinió i la d'aquest diumenge ha estat l'última missa que Jarabo ha fet a Castelló d'Empúries. Una pregària que finalment s'ha celebrat a la Basílica de Santa Maria, ja que la pluja ha fet impossible fer-la a la Capella de Sant Antoni, on estava previst inicialment.

Malgrat que els veïns no han pogut fer canviar d'opinió al Bisbe de Girona, Francesc Pardo, aquest els rebrà dilluns per donar-los totes les explicacions que calgui sobre el cessament de Ferran Jarabo. Oficialment la institució ha fet arribar com a pretext l'estat de salut de Jarabo que va patir un accident de moto fa nou mesos i que l'obliga a fer la seva tasca amb crosses i a visitar constantment el metge.

Els veïns però no s'ho creuen i estan convençuts que "hi ha altres raons" per prescindir del mossèn. La membre del Consell Parroquial del poble, Lourdes Rigat, diu que demanaran al bisbe Pardo que faci tornar a Jarabo un cop recuperat. "Si realment és un problema de salut, ens esperarem que es recuperi i després que torni a Castelló", ha reblat Rigat.

La membre de la parròquia recorda que Jarabo ha fet molt per el poble. "Jo mateixa no sóc creient i estic molt decebuda amb la decisió del Bisbat", ha lamentat. Rigat ha agraït el gest de la institució convocant-los a la reunió, però diu que "hauria estat més encertat reunir-nos abans que el cessessin".

Missa amb comiat

Al final de la missa d'aquest diumenge, Jarabo, que no va estar present la setmana passada en els actes en favor seu, ha demanat als feligresos que "ajudin" al seu substitut. Ha agraït la confiança que li ha prestat el poble durant els anys que ha estat mossèn i rector de Castelló d'Empúries. També ha aprofitat per demanar "perdó" a tots aquells que hagi pogut ofendre durant aquest temps.

El dissabte es van repetir els actes de comiat del mossèn entre els quals van destacar un castell dels Castellers de Castelló d'Empúries on l'enxaneta aguantava una pancarta on es podia llegir 'Estem amb tu, mossèn'.

Rigat ha explicat que de la reunió amb el Bisbe Pardo esperen que en surti el compromís de tornar a col·locar el Mossèn Ferran a la parròquia del poble i, per tant, "creiem que no és un adéu sinó un fins aviat", ha conclòs.

Text