20 de novembre de 2016
20.11.2016
Terrassa

Els Minyons de Terrassa completen la millor actuació de la història dels castells

Els de la camisa malva descarreguen el tres i el quatre de deu, el tres de nou amb agulla i el pilar de vuit

20.11.2016 | 20:34
El quatre de deu amb folre i manilles dels Minyons de Terrassa.

Nova jornada de rècord a Terrassa. Els Minyons de Terrassa han completat la millor actuació de la història dels castells, amb quatre castells de gamma extra. Els egarencs han descarregant en una mateixa diada el tres i el quatre de deu amb folre i manilles, el tres de nou amb folre i agulla i el pilar de vuit amb folre i manilles. Al costat dels de la camisa malva han actuat els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Sants. Els 'borinots' han completat la tripleta màgica –tres de nou, quatre de nou i cinc de vuit–, mentre que els blaus han aconseguit treure's l'espina del Concurs de Tarragona i han completat el seu primer cinc de nou amb folre de la història, el segon gamma extra del seu currículum.

Els Minyons de Terrassa han obert plaça amb el tres de deu amb folre i manilles, fent la primera passa cap a la que s'augurava com la millor actuació de la història dels castells, i el repte de repetir el quatre de deu –va ser la primera colla en completar-lo, tot just fa un any– arribava en segona ronda i es desfermava l'eufòria.

A la tercera ronda, els de la camisa malva han provat, en primera instància, la torre de vuit neta, que els ha caigut en l'últim sospir. En la ronda de repetició els Minyons han canviat l'estratègia i han descarregat el tres de nou amb folre i agulla. La cirereta ha arribat en la darrera i última ronda de pilars, descarregant l'imponent pilar de vuit amb folre i manilles.

Els Capgrossos afegeixen un altre gamma extra al currículum

Capgrossos i Sants portaven en el seu programa el cinc de nou en segona ronda com a castell sostre, però els 'borinots' hi ha acabat renunciant per culpa de les lesions. Després de descarregar un tres de nou amb folre molt treballat, els del barri de Sants han descarregat en segona ronda el quatre de nou amb folre i han completat la tripleta màgica amb el cinc de vuit.

La colla mataronina, per la seva banda, sí han portat a plaça el cinc de nou. Igual que els 'borinots', han obert plaça amb el tres de nou amb folre i en segona ronda han fet un primer intent desmuntat del cinc de nou, quan acotxador i anxaneta enfilaven el tram final de la carregada.

Els Capgrosos, però, no hi ha renunciat i en la repetició han pogut carregar 'in extremis' el seu primer cinc de nou amb folre de la història –ha caigut en la descarregada poc després de la segona aleta–. Els blaus es treien així l'espina del Concurs de Tarragona i afegeixen un segon 'gamma extra' al seu currículum, al costat de la torre de nou. L'actuació l'han tancat amb el quatre de vuit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook