La consellera de la Presidència, Neus Munté, presideix aquest dilluns, 11 de juliol, a les 19.00 hores, la recepció oficial als equips catalans participants en els tornejos internacionals de la First Lego League (FLL). Hi ha nou equips i un d'aquests és el Vídem42, de l'Institut Alexandre Deulofeu, de Figueres.

L’acte, que se celebra al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, comptarà amb la presència dels nou equips que han participat en l'edició d'enguany d'aquest programa internacional, que té per objectiu promoure les vocacions científiques entre els joves.

El Vídem42 l'integren els alumnes que han acabat 2n d'ESO Maria Jesús Diaz, Clàudia Cortada, Rita Pellissa, Roger Font, Martí Aísa, Pep Bossa i Vilà, Pol Baqué, Mei Gómez, Júlia Martí. Els seus entrenadors han estat els també estudiants de l'institut (ara faran 2n de Batxillerat) Marçal Garcia i Mireia Brugués.

L'equip de l'Alexandre Deulofeu va elegir com a nom Vídem42 a partir per una banda de la suma dels números dels mesos dels aniversaris de tots els seus membres, 42, i de la contracció de Visionaris del Món (Vídem).

El projecte de l'equip

El projecte que han presentat aquest curs a la First Lego League ha estat un Smart Container. Es tracta d'un contenidor amb dues funcions. La primera, pretén millorar que els contenidors no es desbordin. Un sensor d'ultrasons a la tapa permet detectar el 70% del contenidor ple i enviar un avís a la central de recollida. La segona funció pretén incentivar els ciutadans envers el reciclatge. Cada família disposaria d'una targeta que li permetria accedir al contenidor per llançar les deixalles i alhora rebria una bonificació sobre les taxes de recollida.

A l'acte que se celebra al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, també participen el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, i el president de la Fundació Scientia, organitzadora a Espanya de la FLL, Ricard Huguet.

First Lego League (FLL) és un programa internacional que promou l'interès per la ciència i la tecnologia entre joves de 10 a 16 anys convidant-los a participar en un repte relacionat amb un problema actual que han de resoldre aplicant els seus coneixements científics.