Asunción Vilà i Soler va néixer el 17 de maig del 1916 i coincidint amb el seu aniversari número 100 la directora territorial de Treball, Afers Socials i Famílies a Girona, Marta Casacuberta, li lliura aquest dimarts, a la tarda, la Medalla Centenària de la Generalitat. L'acte es fa al domicili de l'homenatjada, i s'espera l'assistència d'amics i familiars, així com de l'alcalde de Llançà, Guillem Cusí.

Asunción Vilà és filla de Castellfollit de la Roca, si bé, al llarg dels seus cent anys, també ha viscut a Castelló d'Empúries, Begur i Llançà. Va treballar de modista i de mestressa de casa tenint cura dels seus quatre fills. Actualment, també té 6 néts i 6 besnéts.

La Medalla Centenària és una iniciativa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Es tracta d'una medalla gravada amb el nom i l'any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.