Els Premis Baldiri Reixac han guardonat un projecte de l'Escola del Far d'Empordà; dos projectes de l'Institut Alexandre Deulofeu; un, de l'Institut Ramon Muntaner, i un de l'Institut Illa de Rodes de Roses. Aquests distintius, que aquest curs celebren la 38a edició, els convoca la Fundació Carulla, amb el Departament d'Ensenyament i la UOC.

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha lliurat aquest diumenge, 8 de maig, els Premis Baldiri Reixac en la categoria d'alumnes, en un acte al Casal de l'Espluga de Francolí.

L'Escola del Far d'Empordà ha rebut el premi pel projecte interdisciplinari 'Denominació d'Origen, Escola rural', que recull un continu aprenentatge sobre el poble i els seus costums.

A l'Institut Alexandre Deulofeu de Figueres, un guardó ha estat per al projecte 'El llibre de les bèsties-Les bèsties en els llibres', que han desenvolupat les professores Lourdes Godoy i Anna Gasull amb alumnes de 3r d'ESO i de literatura universal de 1r de batxillerat. Al Deulofeu, també ha resultat premiat l'alumne de 2n de batxillerat Sergi Aznar, pel treball de recerca 'Salvàvem els mots de la nostra llengua; o potser no', que ha tutoritzat, precisament, la professora Lourdes Godoy.

L'Institut Ramon Muntaner de Figueres figura entre els premiats gràcies al treball de recerca que ha fet Èrik Roura Turégano, alumne de 2n de batxillerat, sobre 'La Transició Democràtica a Figueres: estudi de les primeres eleccions municipals de l'any 1979 a la capital de l'Alt Empordà'.

Pel que fa a l'Institut Illa de Rodes de Roses, ha estat distingit el projecte 'illARgonauta', dels professors Francesc Nadal i Jenny Triviño.

Els premis que atorga la Fundació Carulla estan destinats a l'estímul i al reconeixement de l'escola catalana i de qualitat. En aquesta 38a edició, s'ha premiat un total de 65 treballs d'alumnes, dotats amb 700 euros cadascun dels guardons. A més, s'han donat dos premis de 1.500 euros destinats a experiències específiques que fomentin la comunicació en català entre l'alumnat dins i fora de l'aula a fi de promoure l'ús social de la llengua.