09 de agost de 2015
09.08.2015
A favor dels nens discapacitats

La jornada solidària de Cala Jòncols reuneix més de 300 persones a Roses

L'artista Joan Comella ha pintat un mural amb 180 peces per recollir fons per als Tramuntanets i l'Izan López

09.08.2015 | 20:16
Joan Comella amb altres assistents de la Jornada.

La Jornada d'artesania, música i pintura solidària que va organitzar ahir dissabte l'Hotel Cala Jóncols de Roses a favor de nens amb discapacitat, va ser un èxit. Més de 300 persones van assistir a l'esdeveniment que va tenir lloc a les instal·lacions del complex hoteler, situat en ple parc Natural del Cap de Creus. Durant la Jornada solidària l´artista Joan Comella va pintar un dels seus murals fragmentables que va batejar amb el nom de "Mar d´emocions". Aquest mural consta de 180 peces que ahir es van començar a vendre entre els assistents a la jornada solidària . Cada fragment s´acompanya d´una fotografia per tenir referència de l´obra completa. Les peces també es podran adquirir a través del web de l´Hotel: www.calajoncols.com.

Entre els assistents hi havia el conseller d´Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta que va participar a títol personal. www.calajoncols.com

La Jornada Solidària de Cala Jóncols s´ha fet en benefici de l´Associació Tramuntanets de Roses per tal de recaptar fons perquè continuï amb la seva important tasca d´ajuda a nens i joves discapacitats físics, sensorials i psíquics. A l´estiu aquest entitat organitza el casal dels nens discapacitats de Roses i de la comarca. Els beneficis de la jornada també es destinaran a la família de l´Izan López, un nen d´un any de Roses afectat d´ amioplàsia congènita, una malaltia rara que pateixen 1 de cada 3 mil nens i que afecta el desenvolupament de la massa muscular de braços i cames i l´articulació dels colzes i els genolls. L´Izan necessita de rehabilitació constant.

La iniciativa s´emmarca en el projecte de responsabilitat social que l´Hotel Cala Jóncols té implantat des de fa un temps. El complex hoteler, que aquest any celebra el seu seixantè aniversari, ja va dur a terme l´any passat un sopar solidari en benefici de la Fundació Vicente Ferrer que va ser un èxit d´assistència. Amb aquest sopar es van recaptar 6.500 euros que es van destinar a la construcció d´una escola a l´Índia.
Joan Comella va iniciar l´any 2.000 aquesta sèrie de murals solidaris.

Aquell any els beneficis els va destinar a en Mario, un nen de Roses malalt, i cada any ha contribuït a diferents causes relacionades amb la infància com el que va fer a Andorra l´any 2.006 a benefici de la Unicef o el mural de la nena índia que va pintar al 2.007 a Figueres per la Fundació Vicente Ferrer. També ha col·laborat amb Fotògrafs per la pau i amb la Fundació del Síndrome de Moebius.

Durant la Jornada Solidaria d´ahir també es va dur a terme un mercat d´artesania a càrrec de Somni D4, un grup de dones de la comarca que treballen en tasques relacionades amb el món de la decoració i l´artesania. Hi havia estands de decoració, de bijuteria i de productes fets a mà. Al vespre, la jornada es va acabar amb música en directe amb el grup Contrapunt Trio, de jazz i bossa nova, entre altres estils; i una sessió de cocteleria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema