La Fira del Brunyol de la Zona Migdia Centre de Figueres proposa, per aquest dissabte, una allau d´activitats que portaran l´artesania, la música i la dansa durant tot el dia al barri, al mateix temps que es potencien les activitats infantils, ha explicat Toni Vaquero, membre de l´organització. Hi haurà, com ja és habitual, una batukada, danses folklòriques, hip-hop o havaneres entre algunes de les propostes que giren al voltant de la venda i degustació de brunyols, que, com cada any, es fa des de la parada central que s´instal·larà a primera hora del matí al carrer Sant Josep en la cruïlla amb el carrer Verge Maria. "S´elaboraran sis-cents o sis-cents cinquanta quilos, si el temps acompanya".

Per col·laborar en la preparació d´aquestes postres s´ha sumat l´establiment Tall Dolç del carrer Lasauca als artesans més habituals que són: Pere Llobet, Cal Flequer, La Moreneta i Can Palau i Porteries. Els brunyols es podran degustar i comprar a vint euros el quilo, onze euros el mig quilo i sis euros el quart de quilo, uns preus que es mantenen invariables des de fa anys, segons els organitzadors.

Un públic molt important de la fira és l´infantil, per això aquest any s´ha ampliat l´oferta per als més petits de la casa amb més atraccions, situades aquestes a la plaça Josep Pla de Figueres, emplaçament que ja els últims anys ha estat un èxit, després que s´abandonés la plaça Triangular com a espai per a les fires infantils. A més s´han programat també passejades en poni a la mateixa plaça. Un altre espai que acollirà propostes per als nens, és el carrer Vilafant, on es farà un taller de maquillatge que s´adreça als més petits de tot, comentava Vaquero sobre aquesta proposta que es farà en horari de matí i tarda.

Finalment, la fira es completa enguany amb una xocolatada popular i, a les set de la tarda, a la plaça Triangular, hi haurà una cantada d´havaneres interpretades pel grup La garota d´Empordà, amb cremat a la mitja part.