Mundeta és una bruixa trapella i generosa, bonica i divertida que trenca tòpics, sorgida de la imaginació dels mestres Joan Antoja i Anna M. Matas. La seva primera aventura la viu a la fira de la cirera de Llers i, justament, la mateixa Mundeta i els seus creadors la van presentar a la biblioteca de l´escola municipal de Llers divendres passat davant un públic de talla petita però molt interessat. La presentació va anar acàrrec de Josep Fernandez. El dimecres 31, el darrer dia de l´any, al migdia, la presentaran a Llibres Low Cost de Figueres de la mà del bibliotecari Albert Carol.

La història de la bruixa Mundeta no només ha engrescat els seus autors, sinó que ha aconseguit el suport econòmic dels Ajuntaments de Llers i el de Figueres, la Diputació de Girona i el Consell Comarcal de l´Alt Empordà. Tenint en compte els vincles de Llers amb les bruixes, no podien iniciar-se les seves aventures a cap altre poble, tot i això Antoja ajavascript:cargarFckEditor('pTexto');ssegura que la Mundeta seguirà voltant per tota la comarca. El conte es divideix en tres parts. La primera és estrictament l´aventura de la bruixeta. Els autors han volgut donar-li tanta importància a la il·lustració com al text. "No és un conte que calgui llegir tot de cop, sinó que es pot anar fent", reconeix Antoja. La segona part del llibre està dedicat als encanteris, martingales, pocions i potingues. Així, els autors proposen, amb la col·laboració de la Mundeta, fer una coca embruixada amb uns ingredients poc usuals com pèls de barba de follet ros, ous de serp o sang de drac.

L´últim apartat és el més pedagògic. Es tracta de les frases fetes, dites i altres mots entremaliats. "Ho hem posat perquè es van perdent cada vegada més", diu l´autor, que afirma que la idea ha estat fer un llibre divertit, "que la gent disfruti, que s´ho passi bé, que no sigui res transcendent".