L'actor nord-americà Larry Hagman, conegut per encarnar al magnat del petroli sense escrúpols J.R. Ewing a la sèrie de televisió 'Dallas', ha mort aquest divendres als 81 anys en un hospital de Texas víctima d'un càncer. Amb el seu inseparable barret de 'cowboy', J.R. ha estat considerat un dels personatges més maquiavèl·lics de la història de la televisió. Era l'estrella indiscutible del serial de la CBS, que va començar a emetre's l'any 1978 i que va arribar a TV3 el 1986, convertint-se en la primera sèrie nord-americana que es doblava al català. Recentment s'ha emès, amb Hagman al capdavant del repartiment, una nova versió de 'Dallas'.

L'actor també havia colaborat l'any 2009 com a estrella convidada en una temporada de 'Nip/Tuck', també emesa a Televisió de Catalunya. Nascut l'any 1931 a Forth Wood (Texas, Estats Units), Larry Hagman no ha pogut superar un càncer de fetge que se li van diagnosticar l'any 1990, i pel qual ja se li havia fet un transplantament. Tot, com a conseqüència d'anys d'abús de l'alcohol, pel qual va requerir en nombroses ocasions tractament.

Malgrat que J.R. va marcar un abans i un després a la seva carrera, Hagman va començar la seva trajectòria artística a Broadway i va fer el salt a la televisió als anys 60 amb la sèrie 'I dream of Jennie', on era un astronauta que s'enamorava d'una versió femenina del geni de la làmpara màgica, paper al qui donava vida l'actriu Barbara Eden.

Larry Hagman ha mort en un hospital de Texas, segons ha informat en un comunicat la seva família.