Futbol

Ja és oficial: Flick és el nou entrenador del FC Barcelona

El tècnic alemany es converteix en el successor de Xavi Hernández a la banqueta blaugrana i signa un contracte de dues temporades

Laporta i Flick.

Laporta i Flick. / FCB

Adrià Fernández

Hansi Flick és oficialment el nou entrenador del FC Barcelona. Així ho ha anunciat aquest dimecres l'entitat blaugrana a través dels seus mitjans oficials. El tècnic alemany va arribar dimarts a la Ciutat Comtal encara que el club va intentar mantenir-lo en un discret segon pla, ja que estava tancant la sortida de Xavi Hernández.

El representant del tècnic català va estar negociant les condicions econòmiques per a la desvinculació de Xavi, i des del Barça es va intentar que el nomenament de Flick s'oficialitzés quan ja estiguessin tancats els últims serrells de la sortida del seu predecessor. Un cop ja desvinculat l'egarenc de l'entitat blaugrana, el club ha fet oficial el seu relleu a la banqueta de l'Estadi Olímpic i, posteriorment, de l'Spotify Camp Nou.

Flick signa un contracte de dues temporades, que el vincularà al FC Barcelona fins al 30 de juny del 2026, després d'assolir un acord amb el seu representant, Pini Zahavi, que s'ha personat aquest dimecres al matí a les oficines de l'Spotify Camp Nou. L'acord s'ha signat a les oficines del Club en un acte amb el president del Barcelona, Joan Laporta; el vicepresident primer responsable de l'àrea esportiva, Rafa Yuste; i el director esportiu del Club, Anderson Luís de Souza, Deco.

El seu acte de presentació davant dels mitjans de comunicació no serà immediat, ni aquest dimecres, ni durant la setmana; es demorarà més del que és habitual en aquestes situacions i està pendent de posar data al 'planning' del club culer.

D'aquesta manera, es converteix en el tercer tècnic alemany de la història del club, després d'Hennes Weisweller (1975-76) i Udo Lattek (1981-83). També és el cinquè entrenador sota la presidència de Joan Laporta i pren el relleu a Frank Rijkaard (2003-08), Pep Guardiola (2008-12), Ronald Koeman (2020-21) i Xavi Hernández (2021-24).