Vela

El selvatà Carlos Manera, el més ràpid en navegar entre la Bretanya francesa i el Carib en quasi 15 dies

El regatista del CN Port de la Selva es proclama campió, amb l'equip Snef, de la regata transoceànica Niji 40 després de 14 dies i 20 hores a alta mar

Carlos Manera, a la dreta, celebrant el títol de la Niji 40

Carlos Manera, a la dreta, celebrant el títol de la Niji 40 / JEAN MARIE LIOT

Empordà

Empordà

El regatista del Club Nàutic Port de la Selva Carlos Manera ha aconseguit, amb l’equip Snef i al costat de Xavi Macaire i de Pierre Leboucher , la primera posició en la regata transoceànica Niji 40. L’equip ha unit, amb 14 dies i 20 hores, l’illa de Maria Galante, al Carib, amb l’illa de Belle-Ile, a la Bretanya francesa. El recorregut, de 4.066 milles nàutiques, amb una mitjana de 11.42kn, es va dur a terme entre el 7 i el 22 d'abril.

Manera explica que "estic molt content d’aquesta victòria en la primera regata en la classe 40, ha sigut una gran oportunitat, he après molt. Navegar amb tres persones canvia molt la manera de navegar en solitari, es pot portar molt més al límit el vaixell i també descansar més".

Sotscampió de la Mini Transat i pròximament, la SAS

Manera, de 25 anys, feia només cinc mesos que s'havia proclamat sotscampió de la Mini Transat, coneguda com «L’Himàlaia del mar». Es tractava d'una competició de 4.000 milles (7.500 km) repartides en dues etapes (d’entre 10 i 12 dies seguits cadascuna) entre França, les Canàries i el Carib, i el selvatà va travessar l’Atlàntic en solitari, amb un veler de 6,50 m i sense assistència. Aquesta fita li va obrir la porta a la vela oceànica professional, i Xavi Macaire el va seleccionar per disputar la Niji 40.

L'equip, celebrant la victòria

L'equip, celebrant la victòria / JEAN MARIE LIOT

Per aconseguir el primer lloc, l'equip francocatalà ha travessat dues borrasques al golf de Gascona i a les Açores, amb moltes transicions de vent, i ha quedat per davant dels francoitalians Acrobática.

El proper repte del regatista altempordanès serà a l'estiu, on participarà a la SAS, una regata que surt de Sables d’Olonne en direcció a les Açores i on s'ha de tornar, en solitari, sense comunicació i sense tecnologies a bord.

TEMES