Vela

L'Enjòlit de Figueras i Miralles, vencedor de la XIV Copa Comodor de l'Escala

La cita ha aplegat unes trenta tripulacions, que han recorregut 35 milles entre l'Escala i les Medes

Dos dels velers participants, a Cala Montgó.

Dos dels velers participants, a Cala Montgó. / CN L'ESCALA

Empordà

Empordà

L’Enjòlit, el Bénéteau First 34.7 de Gerard Figueras i Suayambú Miralles del CN Costa Brava – CV Palamós, és el flamant guanyador de la XIV Copa Comodor-Gran Premi Jotun-Memorial Nando Muñoz, organitzada pel Club Nàutic l’Escala els dies 13 i 14 d’abril. La competició de creuer ha tornat aquest cap de setmana a l'Escala amb l’al·licient de ser puntuable pel Circuit Català de Regates Costaneres A Dos i en Solitari de la Federació Catalana de Vela.

La cita ha reunit una trentena de tripulacions. Han fet un recorregut de 35 milles amb sortida des de l’Escala en direcció a una boia propera a les illes Medes, illa Messina i tornada al punt d’origen.

La sortida va tenir lloc al voltant de les 11:30 del matí, després de l'esmorzar al restaurant Bol Roig i la reunió de patrons. Pere Sala, delegat esportiu del Club, va ser l’encarregat de donar la benvinguda a tots els participants.

Diversos velers participants recorrent la costa a l'Escala.

Diversos velers participants recorrent la costa a l'Escala. / CN L'ESCALA

El poc vent i les encalmades van marcar el desenvolupament de la regata, fent que bona part de la flota no pogués completar el recorregut dins els temps límits estipulats. Algunes de les tripulacions van optar per retirar-se. Tan sols l’Enjòlit i un altre veler de Palamós, el Manu Tercer de Lluís Casademont i Jaume Fernández van finalitzar la prova, fet que els va convertir en els únics premiats de la divisió.

L’Enjòlit va travessar la línia d’arribada a l’Escala a les 21:35 hores i es va proclamar campió en temps real i compensat ORC i absolut. Així doncs, el Manu Tercer va quedar en segona plaça ORC.

El Minos II, tripulat per Josep Revoltós i Miquel Bronsoms del CN L’Escala, es va alçar amb la victòria de la categoria Rally, tot seguit de l’Invictus de Jordi Rodríguez i Marc Cerdà, també de l’Escala. Walter Brandesky, Michael Brodkorb i Manel Martín van ser els guanyadors entre els J70 amb el Nauticescala 3.

El guanyador del grup HN va ser Benoit Gautier, del CV Golfus Empuriabrava, que va navegar a bord del seu Aquilion. En segona posició es van classificar René Blum i Peter Muller del Tintenfass seguits del Nervi de Domingo Gil i Francisco Álvarez.

L'acte d'entrega de premis d'aquest diumenge al matí.

L'acte d'entrega de premis d'aquest diumenge al matí. / CN L'ESCALA

Els vencedors han estat reconeguts aquest diumenge 14 d’abril, en una cerimònia que s'ha celebrat a les 10 hores al restaurant Bol Roig. L’acte ha comptat amb les intervencions del vocal de creuer de la Junta Directiva del Club Pere Sala, el vicepresident de la Federació Catalana de Vela Josep Maria Isern i l’alcalde de l’Escala Josep Bofill.

L'Enjòlit, vencedor del Gran Premi, s'ha endut un pack Manteniment Exprés de la mà de Colors Olympia Grup, Jotun Pinturas i Varador l’Escala, patrocinadors principals de la competició. El servei inclou cinc dies d’estada en sec, neteja d’obra viva, aplicació de pintura antifouling, apuntalament, hissada i botadura. Han fet entrega del premi el director tècnic de Varador l’Escala Toni Martínez i Toni Cámara, representant de Jotun Olympia Grup.

La trobada s'ha finalitzat amb un sorteig, que ha repartit diversos menús gastronòmics, experiències i productes gurmet de la mà de les empreses col·laboradores de la regata, una ruta amb catamarà cortesia de l’Escola Nàutica Carreras, un lot d’oli d’oliva extra de Trull Mas Pòlit i un lot de tres ampolles commemoratives del 50 aniversari del Club Nàutic l’Escala.