L'Alt Empordà es queda sense equips per la pugna pels títols del MIC

Els 11 equips de la comarca que havien superat la fase de grups han caigut eliminats a la fase final aquest divendres

El Figueres, amb cinc equips, L'Escala, amb dos, i Sant Pere Pescador, Esplais, Bàscara i Peralada, amb un, han plantat cara als seus rivals

Una imatge del Figueres-Liverpool U16, de dimecres

Una imatge del Figueres-Liverpool U16, de dimecres / ALBERT GELI/MICFOOTBALL

Lluís Ribera

Lluís Ribera

Tots els 11 equips de l'Alt Empordà que havien superat la fase de grups del MICFootball han estat eliminats a la fase final, aquest divendres 29 de març al matí. A la lluita pel títol de la 22a edició del torneig internacional de futbol base MIC - Mediterranean International Cup, el Figueres hi havia presentat els cinc equips en competició; L'Escala dos i el Sant Pere Pescador, Bàscara, Esplais i Peralada, un. Tots els equips locals han plantat cara als seus rivals, alguns dels quals d'elit.

Un dels duels més cridaners era a la categoria U18 juvenil, on el Sant Pere Pescador ha cedit als setzens de final contra l'Athletic de Bilbao (2-0), a Quart. En U16 cadets, als trenta-dosens de final el Figueres ha caigut a la tanda de penals (després d'acabar 0-0) contra el Susa Vienna, a Vidreres. 

En U15 cadets, a setzens de final el Bàscara s'ha acomiadat de la competició en perdre (4-0) contra el Kaptiva Sports, a Castelló d'Empúries, mentre que l'Esplais tampoc ha pogut superar el Mollet (3-1), a Roses. El Figueres, que s'havia classificat directament pels vuitens de final, ha perdut a la fatídica tanda de penals contra el Louisiana dels Estats Units (2-2), en un duel on ha exercit com a amfitrió a l'Estadi de Vilatenim.

En U14 infantils, el Figueres s'ha vist superat pel Mercantil (2-0) en els setzens de final, disputats a Castell d'Aro. En U13 infantils, als setzens de final L'Escala ha cedit contra el VSJB (3-2) a l'Estadi Albert Gurt de Figueres, i el Figueres ha perdut contra l'Sparvagen (1-2) a l'Escala.

En U12 A alevins, a vuitens de final el Figueres jugava un dels altres duels inimaginables contra el Manchester United, que ha imposat la seva superioritat (4-0) a Torroella de Montgrí. En U12 B alevins, a setzens de final l'Escala no ha tingut sort a la tanda de penals contra l'Efficiency Academy (1-1), a Sant Antoni de Calonge, i el Peralada ha perdut contra el Martorell (5-2) en el mateix complex.

Amb 19 equips de 13 clubs

Els equips que no s'han classificat per a la fase final disputen la fase de consolació. L'Alt Empordà està jugant el MIC amb 19 equips de 13 clubs en diferents categories de futbol base: Figueres (U16, U15, U14, U13 i U12 A), Peralada (U14 i U12 B), L'Escala (U13 i U12 B) , Llançà (U15), Sant Pere Pescador (U18), La Jonquera (U15), Empuriabrava-Castelló (U13), Esplais (U15), Roses City (U16), AE Roses (U13), Base Roses (U13), Bàscara (U15) i Vilamalla (U12 A).