Siurana, Cabanes i Figueres, protagonistes al programa de futbol modest de 3Cat

La sèrie documental mostra la lluita de clubs històrics i en el segon capítol, "Pilota brava", hi apareixen les tres entitats altempordaneses

El Siurana, protagonista a 3Cat

El Siurana, protagonista a 3Cat / UE SIURANA

Empordà

Empordà

Futbol modest és una sèrie documental ja disponible a la plataforma 3Cat que mostra la lluita de clubs històrics d'arreu de Catalunya. Tracta sobre el futbol de barri, de poble, d'abans i que continua subsistint, lluny dels clubs d'elit. Futbol modest té nou capítols i els quatre primers ja estan disponibles a 3Cat. El segon, té tres clubs de l'Alt Empordà com a protagonistes: UE Siurana i UE Cabanes, principalment, i UE Figueres. El Palamós CF és l'altra entitat present en el programa.

El capítol "Pilota brava", de 35 minuts, tracta la història de l'esport a l'Empordà que va directament lligada als seus equips de futbol. El Siurana, que té l'equip a Quarta Catalana, és protagonista a Futbol modest per ser el poble més petit de Catalunya amb club de futbol federat (162 habitants). Els siuranencs es van donar a conèixer el 2021 pels 1x1 originals dels seus jugadors que l'han catapultat fins a tenir 24.000 seguidors a Twitter.

El Cabanes pren protagonisme per tenir un dels planters de futbol femení més importants del país i el Figueres, juntament amb el Palamós, per l'època daurada que va viure a Segona Divisió A i que ara es troba a la sisena categoria del futbol, la Lliga Elit.