El llançanenc Arnau Fàbrega: "Soc del Barça, però al camp defenso els colors del Barbastre"

El porter altempordanès s’enfrontarà als blaugranes als setzens de final de la Copa del Rei a partit únic, al camp dels aragonesos

Arnau Fàbrega, el porter culer de Llançà que vol frenar el Barça amb el Barbastre

Lluís Ribera

Lluís Ribera

Lluís Ribera

El primer equip del Barça juga aquest diumenge dia 7 de gener (21 h) al camp del Barbastre els setzens de final de la Copa del Rei, a partit únic. A la porteria del conjunt aragonès hi ha el llançanenc Arnau Fàbrega Mañas, que intentarà aturar les envestides dels nois de Xavi Hernández. «Ens va tocar la loteria», recorda el jugador altempordanès sobre el sorteig. Al bombo, només els hi podia tocar els quatre equips que del 10 al 14 de gener jugaran la Supercopa d’Espanya: Barça, Reial Madrid, Atlètic de Madrid i Osasuna. «Tothom volia el Barça o el Madrid», subratlla. «Al principi hi havia nerviosisme, però penso que a dins el camp serà un partit qualsevol; això sí, amb més il·lusió i ganes».

Els blaugranes jugaran en un ambient climatològic «fred» (la temperatura podria de ser de 2-3º), però amb una afició on «la gent tira». Als partits de lliga, de Segona RFEF -quarta categoria estatal-, el Barbastre té el suport d’entre 600 i 800 espectadors, però aquest diumenge n’hi haurà prop de 6.000. El club d’Osca instal·larà grades supletòries i duplicarà el seu aforament, que és de 3.000 i que ja es va omplir en l’anterior eliminatòria contra l’Almeria, a qui van tombar per un 1-0 i amb Fàbrega disputant el partit sencer. Els de Somontano, que provenen de Tercera RFEF, es troben a la zona mitjana de la lliga.

El Barça arribarà a aquest partit en hores baixes, quart classificat de Primera Divisió. «Tot i que els resultats no els hi acompanyen, sabem que serà un partit complicat perquè tenen molt nivell. Creiem que el 100% de la plantilla del primer equip no vindrà, però sí que una gran part suposo que estarà convocada», considera Fàbrega.

Portar el partit al seu terreny

El porter de Llançà és culer de sempre: «Soc del Barça i la meva família també. Estic molt content que ens hagi tocat, però un cop a dins el camp els colors quedaran al costat; jo defenso els interessos del Barbastre, que ha confiat en mi». No obstant això, reconeix que «és un premi que et toqui l’equip de la teva vida. He rebut molts missatges i tot el dia em ve el cap aquest partit; vull estar el màxim preparat».

Contra l’Almeria, Fàbrega es va quedar amb la samarreta d’Alejandro Pozo, amb qui havia coincidit al Granada. Contra el Barça té clar quina vol: «Sempre intento demanar-ne a jugadors amb qui he coincidit. Del Barça, no m’he trobat en cap, però li demanaria a Iñaki Peña. És un porter d’un gran nivell i havíem coincidit a tornejos (de futbol base)». L’alacantí podria desplaçar-s’hi davant la baixa per lesió de Marc-André Ter-Stegen.

Hi ha opcions de sorprendre el Barça? «Hi ha una diferència molt gran de categoria, són jugadors «top» mundial. Nosaltres som un equip amb molta espurna i pressionem molt. Hem de saber què fer en cada moment, portar el partit al nostre terreny, buscar els seus errors i situacions en què ells no estiguin còmodes. I que passin els minuts i buscar un resultat favorable», desitja.

Arnau, amb les samarretes del Barça i Barbastre, al camp del Llançà

Arnau, amb les samarretes del Barça i Barbastre, al camp del Llançà / LLUIS RIBERA

Convocat per anar a Old Trafford, Nàpols i Eindhoven

Arnau Fàbrega té 23 anys i a l’estiu passat va fitxar pel Barbastre, recent ascendit a Segona RFEF, procedent de l’Olot. Per aquesta entrevista ens vam reunir al camp de futbol del Llançà, on Fàbrega va donar les seves primeres passes com a jugador, en el club del seu poble. Al CE Llançà va començar a caganius: «Ens hi vam apuntar amb els companys de classe i vaig aprendre el que era el futbol. Vaig comprovar que m’agradava i que era competitiu». En aquella etapa va coincidir amb jugadors que ara segueixen al Llançà, com Alex Fortea i Gabriel Moreno.

Poc després, el Girona el va captar i després va fer un impàs a l’aleví del Figueres. En el retorn al club de Montilivi hi va romandre en infantils i en cadets, categoria en què l’Espanyol el va fitxar. Fàbrega iniciaria una segona etapa en el juvenil del Figueres, a Lliga Nacional, on va coincidir amb Pep Chavarría, actual futbolista del Rayo Vallecano.

Les bones actuacions a Vilatenim li van valer fitxar pel planter del Granada, on hi va estar quatre temporades. En el club andalús va viure una de les seves millors experiències: a la 2020/21 va ser convocat amb el primer equip per a quasi tots els partits de l’Europa League, amb desplaçaments com els d’Old Trafford, l’estadi del Manchester United, i als del Nàpols italià, PSV Eindhoven holandès, Malmö suec i PAOK grec, entre altres: «Va ser un somni perquè trepitges camps que havies vist per televisió i impressionen». Fins i tot va estar a punt de debutar a Primera, contra la Reial Societat, però la Covid ho va impedir.

L’estiu de 2021, Las Palmas el va incorporar per al seu filial, on hi va romandre un any, fins que va tornar a casa el curs 2022/23 per jugar a l’Olot. Ara, es guanya les garrofes a 350 km de Llançà.

Subscriu-te per seguir llegint