L'escalenc Valery Fernández s'afegeix a la festa del Girona contra el Barça, el seu ex

L'exjugador de l'Escala i del Peralada marca el seu primer gol a Primera Divisió en la victòria dels gironins, líders, al Lluís Companys

Valery Fernandez, celebrant el seu gol al Barça

Valery Fernandez, celebrant el seu gol al Barça / EUROPA PRESS

Lluís Ribera

Lluís Ribera

El Girona s'ha tornat a situar com a líder en solitari de Primera Divisió després del triomf històric (2-4) contra el Barça a l'Estadi Lluís Companys, de Barcelona, aquest diumenge. Un dels gols dels de Míchel ha estat obra de l'escalenc Valery Fernández, que va situar l'1-3 en el minut 80 quan en feia només tres que havia entrat en el terreny de joc. Aquest era el primer gol a Primera Divisió de l'ofensiu jugador altempordanès, de 24 anys, que anteriorment ja havia marcat a la Copa del Rei i a Segona Divisió A amb els blanc-i-vermells.

Jugant a Primera Catalana sent juvenil

Valery acumula sis temporades amb el primer equip del Girona i durant la seva trajectòria no ho ha tingut fàcil. Va passar pel planter del Barça i a l'estiu del 2015, cansat del futbol, va tornar a casa per jugar al club del seu poble, l'Escala. La temporada 2015/16, quan era juvenil, amb 16 anys, va debutar a Primera Catalana amb els escalencs, dirigits per Pitu Batlle, i després va fitxar pel Girona juvenil. El Peralada, que estava afiliat amb el club gironí, el va fer debutar a Segona Divisió B el curs 2018/19. Amb els peraladencs s'acabaria endollant en el futbol i al cap de poc ja es va instal·lar en el primer equip del Girona, amb qui té contracte fins el 2026.