La cursa es complica, però Verstappen la guanya igualment

Leclerc trenca el doblet de Red Bull a l'última volta del Gran Premi de Las Vegas

Verstappen a Las Vegas. | ETTIENE LAURENT

Verstappen a Las Vegas. | ETTIENE LAURENT

El Gran Premi de Las Vegas no anava de cara pels Red Bull, amb els Ferrari que havien guanyat la partida a la classificació, en el que semblava la primera cursa que podria tenir un himne diferent de l'habitual himne d'Holanda, banda sonora de la temporada.

Tot i que Max Verstappen aconseguia liderar la cursa després d'estrangular al poleman, Charles Leclerc a la sortida, els problemes de degradació a les seves gomes medies del Red Bull, li facilitaven la cursa al monegasc, que es posava primer a la volta 16. L'holandès passava pel box penalitzat amb 5 segons per l’incident amb el Ferrari a la sortida, enmig del trànsit. Leclerc també parava, però sortia per davant del seu company d'equip, i només havia de passar Lance Stroll en unes voltes, per posar-se líder virtual de la cursa a l'espera de la parada de Sergio Pérez.

Però un Safety Car causat per Verstappen, en plena remuntada, després que George Russell es tanqués sobre l'holandès a la corba 12, canviava el panorama de forma radical. Tots passaven pel box, Verstappen salvava el cotxe, i tornava a la remuntada, amb l'ajuda del seu company d'equip, que pressionava al monegasc.

Pérez arribava a passar a Leclerc, i el Ferrari li tornava el cop, però ja era massa tard, i Verstappen ja era darrere el seu aleró. En poques voltes, l'holandès ja tornava a imposar el seu himne, mentre Leclerc continuava patint amb les gomes, i es passava de frenada a la corba 12, perdent la posició amb Pérez, i donant pas al doblet. Però el monegasc no ha tirat la tovallola i ha lluitat fins a l'última volta, passant el mexicà, tot i que Verstappen alentia la marxa per intentar ajudar al seu company, sense èxit.

L'altre Ferrari, el de Carlos Sainz, començava molt endarrerit amb una penalització per canviar components del cotxe, després que una tapa del clavegueram del nou circuit li causés danys en la primera sessió. Una sanció polèmica, que la FIA considerava que s'havia produït sota circumstàncies estranyes, que no permetien no aplicar la sanció de deu posicions, que afectava la seva segona plaça de classificació. A més, en la primera corba, trompejava juntament amb Fernando Alonso.

Els dos espanyols han fet gairebé tota la cursa junts, protagonitzant una lluita aferrissada amb Lewis Hamilton i Stroll durant tot el Gran Premi. Finalment, Sainz ha travessat la meta en la sisena plaça, seguit per Hamilton i Russell que s'ha endut una sanció de cinc segons per l'acció sobre Verstappen de la volta 25. Just darrere, han arribat Alonso i Oscar Piastri, que havia arribat a la quarta plaça, però que fèia una parada d'última hora al gir 45 dels 50 totals, per combatre el clift, és a dir, la caiguda del pneumàtic dur, dels últims compassos. De fet, Pierre Gasly, que anava davant de l’australià, ha acabat onzè, per la degradació sobtada de les gomes.

Més sort ha tingut el seu company d'equip, un cop ha avançat el seu compatriota, tot i que per la ràdio, li demanaven que mantingués posicions. Però l'Alpine d'Ocon, finalment s'ha quedat amb la quarta, seguit d'Stroll que ha protagonitzat la major remuntada, ja que sortia des de la dinovena plaça, també a causa d'una sanció de 5 posicions.

Mala cursa pels Williams, que, com els Alpine, havien aprofitat la seva velocitat en recta per classificar Albon cinquè, i Sargeant sisè. Però la degradació els ha passat factura, i el britanicotailandès ha arribat en la dotzena posició, mentre que el pilot local ha acabat en la setzena, amb Kevin Magnussen, Daniel Ricciardo i Guanyou Zhou entremig. Valtteri Bottas ha estat el darrer pilot a travessar la meta després que Nico Hülkenberg i Yuki Tsuonoda han retirat els monoplaces en els dos darrers girs.

Tampoc ha acabat la cursa Lando Norris, que ha tingut un fort accident després de la sortida, en perdre el contol del McLaren ii topar amb les barreres techpro, que l'han enviat al final de l'escapatòria. El pilot ha estat traslladat al centre mèdic, i posteriorment a un hospital de Las Vegas, però sense lesions importants.

Després d’aquest Gran Premi, ple de dubtes sobre les condicions i configuració de la pista, que finalment ha estat més emocionant de l'esperat, Vertappen, amb 19 victòries aquesta temporada, ja iguala el registre de les 53 victòries de Sebastian Vettel. Ja només queda una cursa pel final de la Temporada 2023 de Fórmula 1, que tindrà com a acte de clausura la cursa d'Abu Dhabi del cap de setmana que ve del 24 al 26 de novembre.