Fernando Alonso al podi de Brasil per 53 mil·lèsimes

Verstappen aconsegueix la 52ena Gran Premi, en ple malson pels Mercedes

Max Verstappen i Fernando Alonso en el podi de Brasil

Max Verstappen i Fernando Alonso en el podi de Brasil / Sebastiao Moreira/EFE

Fernando Alonso ha posat en peu Interlagos a la photo finnish del Gran Premi de Brasil, salvant el podi amb 53 mil·lèsimes gairebé just sobre la meta. Sergio Pérez ha estat el que ha provat de plantar cara a l’asturià, i el pilot que l’havia avançat en la penúltima volta. Però Alonso no ha perdut pistonada i ha passat al mexicà a la segona zona de DRS de l’última volta per entrar a la meta en paral·lel.

A banda d’Alonso, l’altre nom a remarcar és el de l’equip de les Silver Arrows que perden un bon grapat de punts al campionat de constructors. Si el cap de setmana passat els Mercedes acabaven el gran premi contents, aquesta cursa ha estat un malson, sobretot en termes de degradació de pneumàtics, amb Lewis Hamilton arribant la meta a la vuitena plaça, i George Russell retirant el monoplaça a la volta 58.

Sens dubte, Interlagos ha estat el circuit que més ha castigat als monoplaces aquesta temporada, amb 4 retirats per problemes de fiabilitat; Charles Leclerc que perdia el sistema hidràulic a la volta d’escalfament, i els dos Alfa Romeo. Tampoc Alex Albon ni Kevin Magnussen han acabat la cursa després de protagonitzar un accident a la sortida que ha donat pas a una bandera vermella. Albon avançava a Nico Hülkenberg, l’alemany tocava la roda del darrere del Williams que topava amb Magnussen just davant seu.

El britànic-tailandès acabava contra el mur i el danès fora de la cursa, però podria haver sortit encara més car; una roda saltava per la pista i malmetia el cotxe de Daniel Ricciardo. L’Alpha Tauri entrava al garatge amb Oscar Piastri, amb problemes de sobreescalfament. Però els mecànics d’ambdós equips han estat hàbils i han reparat els cotxes per poder continuar la cursa tot i que una volta per darrere.

A la segona sortida, Lando Norris volia atacar a Max Verstappen, que ja li havia pres la primera posició al de McLaren al primer intent, però l’holandès el tenia controlat i augmentava la distància que ha mantingut fins al final, per endur-se a casa la seva 52ena victòria, igualant Alberto Ascari.

Retorn a la lluita

Aston Martin volia tornar a la lluita pel campionat després dels mals resultats de les passades curses, i no només amb Alonso, sinó també amb Lance Stroll, que ha marcat el ritme a la cinquena posició, i no s’ha deixat atrapar per Carlos Sainz, l’únic Ferrari en pista, que prop ha estat de retirar-se, en reportar per ràdio problemes amb el canvi de marxes que han encès les alarmes al mur dels de Maranello, reminiscents de les causes del DNF de Leclerc.

Pierre Gasly ha arribat a posar el madrileny contra les cordes abans de les parades, però a Ferrari han sabut gestionar els temps. Darrere del francès, Hamilton, que ha estat el ‘tractor’ de la primera meitat de la cursa, amb molts problemes de degradació de pneumàtics. Yuki Tsunoda, que no havia tingut una bona classificació, ha entrat als punts, amb Esteban Ocon enduent-se el darrer. Fora, només Logan Sargeant, que s’ha quedat a les portes del Top 10, seguit de Hülkenberg, amb danys al monoplaça, Ricciardo i Piastri.

Alonso avança Norris i Sainz per tornar a ser quart al campionat de pilots, a 28 punts de Hamilton. En la classificació de constructors, Ferrari ja és a 20 punts per darrere de Mercedes. Tot això a dues curses del final, i abans de la gran incògnita de la temporada, a Las Vegas el cap de setmana vinent, en un nou escenari per la Fórmula 1, en un asfalt desconegut, i en un circuit urbà amb una configuració completament diferent del que ha conegut l’esport fins avui dia. Atenció als horaris de la cursa, que es retransmetrà diumenge a les 7:00 en hora espanyola, que als Estats Units seran les 22.00 del dissabte.