Figueres es prepara per rebre la marea rosa de la Cursa de la Dona

La prova se celebra aquest diumenge 5 de novembre i mantindrà els 5 km en la vuitena edició

Una imatge de la Cursa de la Dona de Figueres de l’any passat. | JORDI BLANCO

Una imatge de la Cursa de la Dona de Figueres de l’any passat. | JORDI BLANCO / redacció. figueres

Emporda.info

La 8a edició de la Cursa de la Dona de Figueres se celebrarà aquest diumenge dia 5 de novembre a partir de les 10 del matí, amb sortida al carrer Nou i arribada a la plaça Catalunya. La cursa-marxa solidària figuerenca mantindrà els 5 km de recorregut i es pot fer corrent o caminant. La participació, al damunt de l’asfalt, només està permesa a les dones, i els homes hi poden prendre part com a voluntaris. La Cursa de la Dona de Figueres és organitzada pel Grup Iris, amb el suport de l’Ajuntament de Figueres i de la botiga Valosport, i les inscripcions (11 euros) encara estan obertes.

En els darrers dies, la prova vorejava les 3.000 participants. L’any passat hi van prendre part 4.400 dones i el rècord absolut va ser el 2019 amb 5.500. Tots els beneficis es destinaran per millorar la qualitat de vida de les persones afectades de càncer de mama i als seus familiars i a la seva investigació.

Lídia Albert, presidenta del Grup Iris, formada per vuit membres, explica que afronten aquesta edició «amb il·lusió i amb més tranquil·litat que anys anteriors. L’experiència ens dona més seguretat». Sobre el nombre de participants, subratlla que «la cursa va a més, però no ens marquem cap objectiu en números. Tothom qui vingui serà benvingut, l’objectiu és donar-nos a conèixer per si algú ens necessita».

La del 2024, al mes de maig

Les curses de la Dona estan ben esteses a l’Alt Empordà i també se’n celebren, al llarg de l’any, a l’Escala, Castelló d’Empúries, Llançà, Roses i la Jonquera. A l’edició de 2024, la Cursa de la Dona de Figueres és molt probable que s’avanci al mes de maig, i que no se celebri al novembre, per no coincidir amb altres proves.