La Cursa de la Dona, de Roses a Figueres

Un total de 1.714 participants van prendre part a la 16a edició de la prova rosinca i el diumenge 5 de novembre se celebrarà la cursa figuerenca per vuitè cop

Una imatge de la sortida de la 16a Cursa de la Dona de Roses, el diumenge passat. | ARTURO LÓPEZ

Una imatge de la sortida de la 16a Cursa de la Dona de Roses, el diumenge passat. | ARTURO LÓPEZ / redacció. roses/figueres

Emporda.info

Les curses de la Dona estan ben esteses a la comarca. L’Escala, Castelló d’Empúries i Llançà les van celebrar a inicis d’any i el diumenge passat va ser el torn de Roses. La pròxima serà a Figueres, el diumenge dia 5 de novembre, i l’última de l’any és previst que sigui la de la Jonquera, per Sant Esteve, el 26 de desembre.

La Cursa de la Dona de Roses és la més antiga de les comarques gironines i enguany ha arribat a la 16a edició. Hi van prendre part 1.714 participants, que van recórrer els 5 km del circuit urbà de la vila corrent o caminant, des de la plaça de les Botxes fins a la Ciutadella. La prova era organitzada per la Fundació Roses Contra el Càncer, a qui es destinaran tots els beneficis, i pel Club d’Atletisme Roses, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses. «Estem molt contents, hem superat les previsions com ho demostra que ens hem quedat sense samarretes, i estem considerant l’any vinent arribar a les 2.000 persones», explica el vicepresident de la Fundació Roses Contra el Càncer, Jaume Guitart, a Vila de Roses.

Hi podien participar tant dones com homes, tot i que aquests darrers no participaven en l’àmbit competitiu. Així, les més ràpides en acabar el recorregut van ser Mònica Martínez -guanyava per segon any seguit-, Ariadna Bernal i Martina Notario.

Superar les 4.400 del 2022

La 8a Cursa de la Dona de Figueres s’ha presentat aquest dilluns. El 5 de novembre (10 h, amb sortida al carrer Nou) confien a superar les 4.400 participants que hi van prendre part l’any passat. La cursa-marxa solidària figuerenca és organitzada pel Grup Iris, amb el suport de l’Ajuntament de Figueres i de la botiga Valosport. En aquest cas, només poden córrer i caminar sobre l’asfalt les dones, si bé els homes hi poden col·laborar amb el donatiu de la fila zero. El preu de la inscripció és d’11 euros. Tots els beneficis de la cursa del Grup Iris es destinaran a millorar la qualitat de vida de les persones afectades de càncer de mama, a la seva investigació i es farà un donatiu a un hospital o un centre d’investigació.

Les inscripcions es poden fer de forma presencial al Grup Iris (C/ Pi i Margall) i, a mitjans d’octubre, a Valosport. Online, ja estan obertes al web www.grupiris.cat. Com a màxim, la Cursa de la Dona de Figueres acollirà 5.500 participants, la xifra sostre la qual s’hi va arribar el 2019.