El Girona no afluixa (0-1)

Un gol d'Aleix Garcia a la segona part dona els tres punts als de Míchel al camp d'un Cadis que juga en inferioritat numèrica des del minut deu

Els gironins se situen líders provisionals a l'espera del partit del Madrid d'aquesta tarda

La plantilla de Girona celebrant el gol. | EFE

La plantilla de Girona celebrant el gol. | EFE

Marc Brugués

Si algú es pensava que la derrota contra el Reial Madrid el Girona es començaria a desinflar, anava molt equivocat. Els de Míchel s'han refet de la millor manera amb una treballada victòria al camp del Cadis que els situa, provisionalment líders, a l'espera del que faci el Madrid aquesta tarda. Un gol d'Aleix Garcia a la segona part ha servit per desfer un equilibri que semblava que havia de ser fàcil arran de l'expulsió de Machín (m.10). Tot i això, ha costat d'allò més trencar la teranyina defensiva del Cadis en un dia en què els gironins no han tingut la serenor d'altres partits, però que els ha servit per endur-se els tres punts.

L'àrbitre va ser el gran protagonista dels primers minuts d'un partit que va començar d'allò més mogut pel que fa a targetes. Després d'una groga a Alcaraz i una altra a Aleix Garcia, Martínez Munuera va enviar als vestidors Machís per una dura entrada a Yangel Herrera al mig del camp. El jugador local va passar-se de frenada amb la cama alçada i va deixar el seu equip en inferioritat Amb un home més abans del quart d'hora de joc, el partit havia de fer baixada per al Girona que tenia l'oportunitat d'exhibir-se si era capaç de trobar el joc que havia fet durant aquest gran inici de temporada. Tot i això, els de Míchel, precipitats amb la pilota i encomanats per les aturades constants del joc que buscava el Cadis, no van saber-ho fer. Un parell de cops de cap forçats de Yangel Herrera van ser les aproximacions més perilloses d'un Girona que va demanar un penal de Fali a Dovbyk que ni l'àrbitre ni el VAR van voler considerar i que les imatges van demostrar que ho era.

Ja a la represa, el Girona ha tingut més paciència a l'hora d'atacar i ho ha provat en molts llançaments des de fora l'àrea. En un, Aleix Garcia ha trobat el camí del gol. A partir d'aquí, els de Míchel haurien pogut sentenciar mitjançant Pablo Torre i Èric Garcia. No ho han fet i han acabat patint amb l'allau de pilotes penjades a l'olla del Cadis que no han tingut conseqüències.