Bezzecchi; Remuntada dissabte, victòria diumenge

Caiguda de Bagnaia, Martín a tretze punts del líder, i podi per Quartararo

Jorge Martín ha acabat segon. | EFE / HARISH TYAGI

Jorge Martín ha acabat segon. | EFE / HARISH TYAGI

Marco Bezzecchi s'endú el primer Gran Premi de la Índia del mundial de MotoGP, després de fer la pole i remuntar des del divuitè lloc a la Sprint, per un toc amb el seu company Marini, fins al cinquè.

Martín ha estat segon, amb el fet més important, la caiguda de Bagnaia a la volta catorze, que deixa l'espanyol a tretze punts de l'italià a la general del campionat. Aquest fet també ha suposat la tornada al podi de Fabio Quartararo. Des de la caiguda, del líder, l'únic problema pels homes del podi ha estat la cremallera de la granota del pilot del Pramac, que podria haver suposat una sanció pel Martín, però que ha aconseguit resoldre abans de veure la bandera blanca i negra. I semblava tot dat i beneït fins als darrers revolts, quan el de Yamaha ha provat d'avançar al de Ducati en diverses ocasions, obligat a llevar el gas per no xocar amb l'espanyol, i sense obtenir la posició.

Les remuntades a la cursa del diumenge també han estat destacades en el cas de Viñales, que, després d'un toc a la sortida que el deixava últim, ha aconseguit travessar la meta en la vuitena. També Marc Márquez, que ha arribat just darrere del rosinc, després d'haver patit una caiguda en el sisè gir, que el deixava en la tretzena posició. Binder també ha arribat a la quarta, tot i sortir des de la tretzena, en una de les seves habituals remuntades.

Just darrere, Mir, que va caure a la Sprint, igual que Marini, que estarà lesionat fins a la propera cursa segurament, per una fractura a la clavícula. Pol i Aleix Espargaró, Zarco i Bradl també van anar a terra en la cursa del dissabte. Àlex Márquez, per la seva banda, va caure a la sessió de classificació. El diumenge, també 0 per Aleix després d'un problema a la moto, de la mateixa manera que Augusto Fernández i Fabio Di Giannantonio.

Tancant els punts han arribat Raúl Fernández, Nakagami, Oliveira, Pol Espargaró, Miller i Bradl, amb Pirro tancant els classificats. Pel que fa al mundial, Pecco té tretze punts d'avantatge sobre Martín i 56 sobre Bezzecchi, amb Binder i Espargaró lluitant per tancar el Top 5. Viñales es troba en la setena posició a dinou punts de Zarco just per davant.