El Girona s’instal·la en el núvol: és el líder provisional de Primera Divisió (5-3)

La gran victòria contra el Mallorca fa pujar als de Míchel al primer lloc de la classificació a l’espera del què facin el Barça aquesta tarda i el Madrid demà

David López, Dovbyk, de penal, Iván Martín, Yangel Herrera i Savinho són els golejadors.

Els jugadors celebrant el gol de Dovbyk, a Montilivi. | DAVID BORRAT /EFE

Els jugadors celebrant el gol de Dovbyk, a Montilivi. | DAVID BORRAT /EFE

Tatiana Pérez

Sembla impossible. Inimaginable. Però no ho és. És ben real. I podeu comprovar-ho vosaltres mateixos mirant la classificació. Al primer lloc. El Girona és, a hores d’ara -les quatre de la tarda tocades-, el líder de Primera Divisió. Ho és provisionalment a l’espera dels resultats dels partits del Barça, que juga d’aquí una estona, i del Madrid, l’equip que tallava el bacallà fins ara, que ho farà demà. La victòria contra el Mallorca (5-3) ha deixat una imatge a la taula classificatòria digna de ser immortalitzada per al record. Tot, en una altra festa de gols a Montilivi.

Ningú va dir que seria fàcil. Míchel ho va avisar i l’equip ha necessitat un toc d’atenció per aplicar-s’ho bé. Però ha funcionat. Després d’un parell d’arribades de perill del Mallorca, el conjunt de Javier Aguirre ha aconseguit trobar el gol a través d’un penal transformat per Muriqi. Encaixar tan aviat, ha servit als gironins per despertar i treure a lluir el seu futbol. La reacció de l’equip ha estat coral. Tots a una. Fins arribar a l’àrea rival, i ja no n’han volgut marxar. David López ha estat el més llest de la classe per obrir la llauna en el moment perfecte. Una altra jugada d’estratègia, calcada a la diana que va marcar dilluns a Granada. El Mallorca cada vegada s’ha anat sentit més asfixiat per la pressió dels de Míchel. En conseqüència, ha arribat el segon, de penal, en una acció molt protestada pels mallorquins. Dovbyk, tocant primer el pal, ha superat Rajkovic des dels onze metres.

Si algú es pensava que el Girona es conformaria perquè tenia la victòria, s’equivocaba. Iván Martín també hi ha posat el seu granet de sorra després d’una gran jugada personal de Savinho, que li ha fet l’assistència; així com Yangel Herrera, que ja és el màxim golejador blanc-i-vermell amb un gol abans del descans. Hi ha talent, una idea clara i autoestima. Savinho, fent de les seves, ha marcat el cinquè a la segona part. El Girona no ha tingut aturador. Tot i que, com és lògic, als últims minuts s’ha anat relaxat. Fruit d’això, ha arribat el doblet d’Abdón per deixar el marcador 5 a 3. I a mirar el partit del Barça, per veure si en cas de victòria supera el goal average o no.

FITXA TÈCNICA

Girona: Gazzaniga, Yan Couto, David López, Èric Garcia (Juanpe, min.65), Blind, Aleix Garcia, Iván Martín, Yangel Herrera (Pablo Torre, min.74), Tsygankov (Portu, min.62), Savinho (Valery, min.74) i Dovbyk (Stuani, min.64).

Mallorca: Rajkovic, Maffeo, Valjent, Nastasic, Heyden (Amath, min.46), Jaume Costa (Lato, min.64), Morlanes (Larin, min.64), Samu Costa (Antonio Sánchez, min.78), Dani Rodríguez, Sergi Darder i Muriqi (Abdón, min.78).

Gols: 0-1, min.4: Muriqui; 1-1, min.26: David López; 2-1, min.33: Dovbyk de penal; 3-1, min.37: Iván Martín; 4-1, min.45: Yangel Herrera; 5-1, min.56: Savinho; 5-2, min.88: Abdón; 5-3, min.93: Abdón.

Àrbitre: González Fuertes. Ha amonestat a (Girona); Samu Costa, Morlanes, Dani Rodríguez, Aguirre (Mallorca).

Estadi: Montilivi, 11.511 espectadors.