Fortià manté els circuits de 32 km de bici i 11 de córrer a la seva duatló en planer

La setena edició de la prova se celebra aquest diumenge 17 de setembre

Una imatge de la prova de l'any passat

Una imatge de la prova de l'any passat / Emporda.info

Emporda.info

Aquest diumenge 17 de setembre (9.30 h) tindrà lloc la 7a edició de la Duatló Rural de Fortià, una prova que uneix pedalar i córrer en plena natura. Els participants gaudiran de 43 km de recorregut, dividits en 11 km de córrer i 32 km en bicicleta (pot ser de la modalitat de BTT o de gravel). 

La Duatló de Fortià s’ha convertit ja en un clàssic i s’hi pot participar sol o per parelles (íntegrament masculines, femenines o mixtes). Si es fa acompanyat, s’haurà de fer per relleus: un participant ha de completar l’apartat de córrer i l’altre el de pedalar.

La sortida i l’arribada serà des del parc situat al costat del camp de futbol municipal. El circuit està exempt de desnivell, però segons fonts de l’Ajuntament, «és una cursa que enganya i sovint els participants creuen que és fàcil. Però és tot el contrari, ja que hi ha diferents factors a tenir en compte, com la calor». La prova ha canviat de data: de juny a setembre per evitar, precisament, una major calor. Els participants podran gaudir «únicament de camins rurals, sense trams urbans, en pistes i senders, i en espais de l’entorn com els camps d’arròs, l’eugassada Senillosa i les closes de Castelló d’Empúries».

Entre 20 i 35 euros i, els guanyadors, en dues hores

El preu de les inscripcions és d'entre 20 i 35 euros i segueixen obertes. Fins aquest dissabte el preu és de 20 € individual i de 35 € per equip. Si es fa el mateix dia, la inscripció s’incrementa en 5 € en cada modalitat. De manera anticipada es poden fer a www.tictaccrono.com o a www.deskonecta.com. 

Hi haurà trofeus per als tres primers classificats de cada categoria (BTT i gravel no compartiran el premi), esmorzar, avituallament, obsequis i sortejos per a tots els participants.

L’any passat els vencedors de la Duatló de Fortià van ser José Luis Cruz (BTT individual), Bernat Caballero (gravel individual) i l’equip Eva Montero i Beni Montero, que van completar el recorregut amb una mica més de dues hores.

TEMES