Portu manté el Girona en un núvol (1-0)

El Girona supera el Las Palmas gràcies a un gol de Portu a dos minuts pel final en un partit espès dels gironins

L'equip allarga el gran inici de temporada i s'enfila fins als deu punts

Iván Martín contra Las Palmas. | GIRONA FC

Marc Brugués

Hi ha jugadors que estan fets per jugar en un equip. Portu n'és un. El davanter murcià va tornar divendres al Girona després d'un any grisot al Getafe i avui, en la seva reestrena a Montilivi ha viscut el retorn somiat. Portu ha donat els tres punts als de Míchel gràcies a un gol a dos minuts pel final del partit després d'una assistència de cap de Couto. Una acció de fe d'un Girona espès que no s'ha trobat mai còmode en el partit. La victòria permet els gironins mantenir l'estat de gràcia i continuar en la zona alta de la classificació amb deu punts d'allò més valuosos.

Gazzaniga ha estat un dels protagonistes del partit. Amb això ja queda clar que no ha estat fi el Girona avui. El joc combinatiu del Las Palmas ha fet que els gironins haguessin de córrer massa rere la pilota i patir. Pejiño ha vist com Gazzaniga li aturava un un contra un només començar i a, la represa, el porter argentí també ha evitat el 0-1 en un cop de cap d'Araujo. Entremig, Savinho Tsygankov han tingut l'oportunitat d'avançar els gironins.

Poc ha canviat a la represa, on el Las Palmas encara ha fet un pas endavant més i ha fet patir de valent els gironins. Veient-ho, Míchel ha sacsejat l'equip amb Dovbyk, Torre i un Portu que ha acabat sent decisiu. A dos minuts pel final, el murcià ha enviat al fons de la porteria una passada de cap de Couto. Un guió somiat per a un Portu que ha tornat a casa de la millor manera possible i ha guiat el Girona cap a allargar el seu millor inici de la història a Primera.

Girona: Gazzaniga, Arnau (m.61, Couto), Miguel Gutiérrez, David López, Blind, Aleix Garcia, Yangel Herrera (m.61, Pablo Torre), Tsygankov (m.72, Portu), Stuani (M.61, Dovbyk), Iván Martín i Savinho (m.70, Valery).

Las Palmas: Valles, Araujo, Sergi Cardona, Álex Suárez, Mármol, Loiodice (m.85, Mfulu), Kirian (m.56, Perrone), Pejiño (m.56, Benito), Jonathan Viera (m.85, Javi Muñoz), Sory Kaba i Munir (m.75, Marc Cardona).

Gols: 1-0 m.88, Portu.

Àrbitre: Busquets Ferrer (Comitè Balear). Ha amonestar Savinho, Couto i David López (Giriona) i Sergi Cardona, Mármol i Kirian (Las Palmas) VAR: Del Cerro Grande.

Estadi: 11.619 espectadors a Montiilvi.